0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lichořeřišnice v kuchyni

lichořeřišnice
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Znáte tuhle rostlinu? Neroste vám na zahradě? 

 

Kromě toho, že se používá jako okrasná i léčivá bylinka, má příjemně peprnou, možná spíše štiplavou chuť. Mladé listy i květy můžete přidat do salátů, květy chutnají podobně jako listy a dodají skvělou příchuť zelenému nebo bramborovému salátu. Skvělá je lichořeřišnice i na chleba s máslem místo ředkviček. Poupata a semena lze využít v kuchyni místo kaparů.

Související články

Jedlé květiny: růže
  • Tipy a triky

Jedlé květiny: růže

I ty nejromantičtější květiny na světě můžete využít v kuchyni, a to nejen jako krásnou dekoraci ve váze. ...
Jedlé květiny: violky
  • Tipy a triky

Jedlé květiny: violky

Natrhejte si domů při procházce voňavé květy. Tentokrát ne do vázy, ale na talíř. ...
Jedlé květiny: pampelišky
  • Tipy a triky

Jedlé květiny: pampelišky

Její zářivě žluté květy nelze přehlédnout. Pampeliška patří k nejdostupnějším jedlým bylinám, kterých můžete trhat doslova plné košíky. Pochutnáte si na ní od listů až po květy. Zkuste z pampelišky připravit třeba med, víno nebo kapary....
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit