Objevte delikátní chuť kvalitní hořčice (nejen) během grilovací sezóny

maille_chicken_salad
ZDROJ: maille_chicken_salad
sdílet:

Máme před sebou odpoledne a večery jako stvořené pro grilování všemožných delikates. A protože už vám možná dochází nápady, jak svůj grilovací um pozvednout zase o další úroveň, přinášíme vám inspiraci na originální leč oblíbenou přísadu do mas, salátů a dalších skvělých pokrmů tak, jak ji ještě neznáte. 

Hořčice v hlavní roli 

Hořčice je perfektní dochucovací prostředek, který dodá výraznou a nezaměnitelnou chuť mnoha pokrmům.

  • Je skvělá například do zálivek, hodí se i při přípravě masa, omáček i dipů a vyladit s ní dokonalou chuť můžete také u polévek!
  • Hořčice zdaleka není jen jako dressing ke grilování, ale i jako součást receptů na nejrůznější pokrmy i salátové zálivky.  

 

Nejen na grilování! 

Francouzská dijonská hořčice se výborně hodí nejen k masu a kvalitním uzeninám, ale také k přípravě grilovacích marinád. Možná se budete divit, ale například cuketa, červená čočka nebo bramboračka získá přidáním kvalitní jemné hořčice super chuť. 

Medová dijonská hořčice se zase výborně využije na grilované a pečené maso, hodí se všude tam, kde jiné druhy hořčice a svou medovou chutí ji doporučujeme například na fetu s restovanými fíky a tymiánem. 

Medová chuť je úžasná ke sladkému pečení, proto zkuste medovou hořčici například na křupavá kuřecí křidélka, pečenou mrkev nebo krkovici! 

 

Prastará receptura 

Maille je francouzská hořčice, která se i v současnosti stále připravuje podle prověřených prastarých receptur. Značka hořčic Maille má dlouhou tradici, její kořeny sahají až do roku 1757. Právě tehdy byla ve Francii založena společnost La Maison Maille. Výtečná hořčice vám ukáže nový rozměr jídla. Nebojte se jí používat jako dochucovadlo mnohem častěji. Naučte se vařit zdravě už od základu, hlídejte si kvalitu surovin a nechte se překvapit výsledkem. Léty prověřenou kvalitní hořčicí z Francie si zamilujete stejně jako my. 

 

Recept na skvělý salát s hořčicí 

Možná už na hořčici v salátech nedáte dopustit, pro případ, že si nejste jisti, jak ji využít, tady je jeden úžasný recept na originální a výborný cizrnový salát s hořčicí. Tohle jednoduché jídlo můžete podávat jako přílohu k masu nebo rybě při grilování. Doporučujeme udělat salát alespoň o pár hodin dopředu, pak se jeho chuť pěkně rozleží.  

Budete potřebovat (na cca 5 porcí) 

  • řepkový olej 5 lžic 

  • bílý vinný ocet 1 lžíce 

  • středně velké pórky, dobře umyté a najemno nakrájené 4 ks 

  • uvařená cizrna - 400 g 

  • petržel, najemno nasekaná 1 hrst 

  • originální dijónská hořčice Maille 1 lžíce 

  • hrubozrnná horčice Maille 1 lžička 

  • sůl a pepř 

Postup  

  • Nejprve na pánvi rozehřejte asi dvě polévkové lžíce oleje, přidejte pórek, přidejte trochu soli a smažte, dokud pórek nezměkne. 
  • Přidejte všechnu cizrnu, dobře promíchejte a nechte směs hezky prohřát. Odstavte z plotýnky, nechte trochu vystydnout a přidejte petržel a černý pepř podle chuti.  

Potom smíchejte hořčici, přidejte ocet a trochu oleje. Vše promíchejte, nechte odležet a podávejte. Další inspiraci na delikátní pokrmy s hořčicí najdete na Maille Czech Republic@maillecz

Autor: Katka Pekárková

Obchod Apetit