0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajčatová zavařenina

zavařenina
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Uvařte si rajčatovou zavařeninu. Ochrání vás proti sluníčku.

Kůži před spálením od sluníčka ochrání antioxidant lykopen, obsažený v rajčatech. Nejvíce ho mají rajčata tepelně zpracovaná, do lednice si proto nastěhujte rajčatovou zavařeninu. Stačí pak lžíce denně – v salátu, na chlebu nebo v těstovinách.

Jak připravit rajčatovou zavařeninu?

  1. Půl kila třešňových rajčátek opláchněte, osušte a navrstvěte je spolu s 300 g krupicového cukru a lžící lehce opražených sezamových semínek do kastrůlku.
  2. Zalijte 80 ml vodky a povařte na mírném ohni, až zavařenina dosáhne té správné konzistence. Měla by být trochu tekutější, aby se dobře roztírala.
  3. Nechte trochu vychladnout a vmíchejte mátové lístky, zakápněte citronovou šťávou a nalijte do sklenic. V lednici vydrží měsíc.
Vyšlo v časopise Apetit.

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč