Nová registrace Zapomenuté heslo
Apetit
18. 7. 2014
zavařenina
Pexels.com

Uvařte si rajčatovou zavařeninu. Ochrání vás proti sluníčku.

Kůži před spálením od sluníčka ochrání antioxidant lykopen, obsažený v rajčatech. Nejvíce ho mají rajčata tepelně zpracovaná, do lednice si proto nastěhujte rajčatovou zavařeninu. Stačí pak lžíce denně – v salátu, na chlebu nebo v těstovinách.

Jak připravit rajčatovou zavařeninu?

  1. Půl kila třešňových rajčátek opláchněte, osušte a navrstvěte je spolu s 300 g krupicového cukru a lžící lehce opražených sezamových semínek do kastrůlku.
  2. Zalijte 80 ml vodky a povařte na mírném ohni, až zavařenina dosáhne té správné konzistence. Měla by být trochu tekutější, aby se dobře roztírala.
  3. Nechte trochu vychladnout a vmíchejte mátové lístky, zakápněte citronovou šťávou a nalijte do sklenic. V lednici vydrží měsíc.
Vyšlo v časopise Apetit.

Související články