Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 850 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 211 g
Tuky 0 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neobvyklé a lahodné!

Suroviny

pomeranč 1 ks
2 kg
kaki
krupicový cukr 1 hrnek
1. Pomeranč důkladně omyjte, ostrouhejte z něj kůru a vymačkejte šťávu (budete jí potřebovat 1 hrnek). 2 kg kaki oloupejte a dužinu nakrájejte na kousky. Vše spolu s 1 hrnkem krupicového cukru povařte do zhoustnutí.

Komentáře

Anonym

Omlouvám se za neznalost, ale co je kaki?

Anonym

na google.com urcite najdes odpoved na to, co je kaki.

Anonym

Je to ovoce velikosti rajčete, žluto-oranžové. Má tenkou slupku, která se musí oloupat - nejí se. Dužina je sladká. Prodává se na kusy, cena od 8 Kč do cca 15 Kč. Kupuji ho v Lidlu.

Anonym

Kaki khurma - oranžové plody podobné rajčatům, s větší "hvězdičkou" u stopky. Musí být měkké, jinak jsou trpké. Mají chuť meruněk, trochu šmrnclou ananasem. Před léty (za soc.), když se začaly dovážet, tak 1 kilogram stál 6,- Kčs, nyní za působení všemocné ruky trhu stojí 1 kus 6-9 Kč.

Anonym

Dá se někde stromek Khami Kurmy u nás koupit?Dá se pěstovat .Jsem z Moravy ? Ing.Zelinka

Anonym

Kdy se persimonum zacalo rikat kaki?

Anonym

u receptů nikdy nevím, zda tam mají být dkg nebo kg, kvůli těm malým čtverečkům...ale když čtu, kolik stojí jedno kaki, tak pokud do zavařeniny mají být 2 kg, tak to bude pěkně drahá zavařenina.

Anonym

Recept se nachází v č.1/07, str.77

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit