Stvořená na principu indického čatní a všestranně využitelná. Na kečup už si nikdy nevzpomenete!
Suroviny
olivový olej
3
PL
cibule
1
ks
nadrobno
česnek
2
stroužky
nasekaný
sušená pomerančová kůra
2
balzamikový ocet
2
PL
rajče
600
g
nahrubo
rajčatová passata - pyré
1
ČL
cukr
světlý přírodní na ochucení
sůl
pepř
1 V hrnci rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek a pomerančovou kůru a smažte tak, aby cibule změkla, ale nezhnědla. Přilijte ocet a míchejte, dokud se úplně nevypaří.
2 Přidejte pyré i rajčata a deset až patnáct minut vařte na středním plameni. Pak ze zavařeniny vyjměte pomerančovou kůru a podle chuti dolaďte solí, pepřem a přírodním cukrem. V lednici tenhle báječný polotovar vydrží tři dny, zmražený až půl roku.
Zavařeninu, která je silným konkurentem hotového kečupu, můžete použít všude místo něj. Báječně se však hodí i k lososovi či kozímu sýru. Když přidáte do omáček v závěru vaření jednu lžíci zavařeniny, chuť se báječně zintenzivní.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Do skla! Skvělé recepty na nakládanou zeleninu(36 receptů)
Komentáře
Anonym
03.09.2007 13:20
Apetit 8/05
Anonym
05.09.2008 20:08
cibule