0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
hutná rajská zavařenina
ZDROJ: unsplash.com
sdílet:
4.7 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné 250g

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 831 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 80 g
Tuky 41 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stvořená na principu indického čatní a všestranně využitelná. Na kečup už si nikdy nevzpomenete!

Suroviny

olivový olej 3 PL
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
nasekaný
sušená pomerančová kůra 2
balzamikový ocet 2 PL
rajče 600 g
nahrubo
rajčatová passata - pyré 1 ČL
cukr
světlý přírodní na ochucení
sůl
pepř

1 V hrnci rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek a pomerančovou kůru a smažte tak, aby cibule změkla, ale nezhnědla. Přilijte ocet a míchejte, dokud se úplně nevypaří.

2 Přidejte pyré i rajčata a deset až patnáct minut vařte na středním plameni. Pak ze zavařeniny vyjměte pomerančovou kůru a podle chuti dolaďte solí, pepřem a přírodním cukrem. V lednici tenhle báječný polotovar vydrží tři dny, zmražený až půl roku.

Zavařeninu, která je silným konkurentem hotového kečupu, můžete použít všude místo něj. Báječně se však hodí i k lososovi či kozímu sýru. Když přidáte do omáček v závěru vaření jednu lžíci zavařeniny, chuť se báječně zintenzivní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Anonym

cibule se přece nemá zamražovat ?!

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč