1. V hrnci rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek a pomerančovou kůru a smažte tak, aby cibule změkla, ale nezhnědla. Přilijte ocet a míchejte, dokud se úplně nevypaří.
2. Přidejte pyré i rajčata a deset až patnáct minut vařte na středním plameni. Pak ze zavařeniny vyjměte pomerančovou kůru a podle chuti dolaďte solí, pepřem a přírodním cukrem. V lednici tenhle báječný polotovar vydrží tři dny, zmražený až půl roku.
Zavařeninu, která je silným konkurentem hotového kečupu, můžete použít všude místo něj. Báječně se však hodí i k lososovi či kozímu sýru. Když přidáte do omáček v závěru vaření jednu lžíci zavařeniny, chuť se báječně zintenzivní.
Komentáře
Anonym
03.09.2007 13:20
Apetit 8/05
Anonym
05.09.2008 20:08
cibule