Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
hutná rajská zavařenina
ZDROJ: unsplash.com
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné 250g

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 831 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 80 g
Tuky 41 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stvořená na principu indického čatní a všestranně využitelná. Na kečup už si nikdy nevzpomenete!

Suroviny

olivový olej 3 PL
nadrobno
česnek 2 stroužky
nasekaný
sušená pomerančová kůra 2
balzamikový ocet 2 PL
rajče 600 g
nahrubo
rajčatová passata - pyré 1 ČL
cukr
světlý přírodní na ochucení
sůl
pepř

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek a pomerančovou kůru a smažte tak, aby cibule změkla, ale nezhnědla. Přilijte ocet a míchejte, dokud se úplně nevypaří.

2

Přidejte pyré i rajčata a deset až patnáct minut vařte na středním plameni. Pak ze zavařeniny vyjměte pomerančovou kůru a podle chuti dolaďte solí, pepřem a přírodním cukrem. V lednici tenhle báječný polotovar vydrží tři dny, zmražený až půl roku.

Zavařeninu, která je silným konkurentem hotového kečupu, můžete použít všude místo něj. Báječně se však hodí i k lososovi či kozímu sýru. Když přidáte do omáček v závěru vaření jednu lžíci zavařeniny, chuť se báječně zintenzivní.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

05.09.2008 20:08
cibule se přece nemá zamražovat ?!
03.09.2007 13:20
Recept se nachází v č.8/05, str.28