Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (4)
Do 30 minut 250

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 831 kcal
Bílkoviny 5 g
Cukr 80 g
Tuky 41 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Stvořená na principu indického čatní a všestranně využitelná. Na kečup už si nikdy nevzpomenete!

Suroviny

olivový olej 3 PL
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
nasekaný
sušená pomerančová kůra 2
sušené
balzamikový ocet 2 PL
rajčata 600 g
nahrubo
rajčatové pyré 1 ČL
cukr
světlý přírodní na ochucení
sůl
pepř
1. V hrnci rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek a pomerančovou kůru a smažte tak, aby cibule změkla, ale nezhnědla. Přilijte ocet a míchejte, dokud se úplně nevypaří.

2. Přidejte pyré i rajčata a deset až patnáct minut vařte na středním plameni. Pak ze zavařeniny vyjměte pomerančovou kůru a podle chuti dolaďte solí, pepřem a přírodním cukrem. V lednici tenhle báječný polotovar vydrží tři dny, zmražený až půl roku.

Zavařeninu, která je silným konkurentem hotového kečupu, můžete použít všude místo něj. Báječně se však hodí i k lososovi či kozímu sýru. Když přidáte do omáček v závěru vaření jednu lžíci zavařeniny, chuť se báječně zintenzivní.

Obchod Apetit