Vařená podle starobylého receptu, nejšťavnatější, nejčervenější a také nejkrásnější. Zkuste ji také, je i nejlepší! Voňavá zavařenina postupně zrosolovatí, a to díky pektinu v rybízu, který jí také dodá pikantní navinulou chuť. Jestli ji nevymlsáte rovnou ze skleničky, dejte si ji s čerstvým pečivem.
Suroviny
Postup
1
Rybíz umelte (dělávalo se to na masovém strojku, ale dnes asi použijete robota). Pomletou dužinu nechte na cedníku s jemnými oky vykapat, abyste získali šťávu bez semínek.
2
Jahody v kastrolu (měl by být širší a nízký) čtvrt hodiny povařte, pak přilijte rybízovou šťávu a nakonec vsypte cukr. Promíchejte a ještě asi patnáct minut prudčeji vařte.
3
Ještě horké lijte do sterilizovaných sklenek, zavíčkujte a obraťte, aby se víčka přichytila.
Komentáře
05.05.2007 20:26
jahodová zavařenina
06.05.2007 17:26
jahodová zavařenina
05.09.2007 09:17
Apetit 6/06