Růžové víno kraluje jarním jídlům

sdílet:
Dobře vychlazené růžové víno je ideální pro teplé jarní a letní dny. Není se proto čemu divit, že jeho obliba roste.

Lehké, svěží víno


V minulosti vznikla pověra, že růžové víno vznikne smícháním vína bílého a červeného. Růžové víno neboli rosé však představuje samostatnou kategorii vín a vzniká krátkou macerací modrých hroznů. Tento výrobní proces dává vzniknout vínům lehčího charakteru a výraznější chuti, která se výborně hodí k popíjení na jaře a v létě. Velkým propagátorem růžových vín u nás je znojemský vinař Jiří Hort.

S čím podávat


Růžová vína vhodně doplní grilovaná jídla, ryby, drůbež, saláty i zeleninu. Nasládlá a sladká rosé jsou výborná k lehkým dezertům a čerstvému ovoci, například k jahodám a lesním plodům. Podávejte ho vychlazené na teplotu 8 až 12 °C.
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit