Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Růžové víno kraluje jarním jídlům

ruzove vino
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Dobře vychlazené růžové víno je ideální pro teplé jarní a letní dny. Není se proto čemu divit, že jeho obliba roste.

Lehké, svěží víno

V minulosti vznikla pověra, že růžové víno vznikne smícháním vína bílého a červeného. Růžové víno neboli rosé však představuje samostatnou kategorii vín a vzniká krátkou macerací modrých hroznů. Tento výrobní proces dává vzniknout vínům lehčího charakteru a výraznější chuti, která se výborně hodí k popíjení na jaře a v létě. Velkým propagátorem růžových vín u nás je znojemský vinař Jiří Hort.

S čím podávat

Růžová vína vhodně doplní grilovaná jídla, ryby, drůbež, saláty i zeleninu. Nasládlá a sladká rosé jsou výborná k lehkým dezertům a čerstvému ovoci, například k jahodám a lesním plodům. Podávejte ho vychlazené na teplotu 8 až 12 °C.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč