Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadno a rychle: rajčatový kompot

Rajčatový kompot
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Šéfkuchař Andrea Accordi podává rajčatový kompot ke klobásce cotechino. Ochutnejte ho také.

Rajčatový kompot v pěti snadných krocích:

  1. Spařte a oloupejte 300 g datlových nebo třešňových rajčátek a zbavte je semen.
  2. Zahřívejte zvolna 100 g javorového sirupu se 2 lžícemi másla, až začne karamelizovat.
  3. Přidejte okapaná rajčata a míchejte další 3 minuty.
  4. Osolte, zalijte 100 ml vody z rajčat a vařte do zhoustnutí.
  5. Vypněte a vmíchejte lžíci limetové šťávy.

Jak podávat

Spolu s rajčatovým kompotem si uvařte také klobásku cotechino s čočkou a kořenovou zeleninou. Dobrý je také ke grilovanému masu nebo na opečené ciabattě.

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín