0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajčata plněná sýrem cottage, olivami a parmazánem

Rajčata plněná sýrem cottage, olivami a parmazánem

3.5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 989 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 47 g
Tuky 55 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poslouží jako překvapivě jednoduché a efektní malé pohoštění nebo jako nápaditý předkrm. A rychlost přípravy? Přímo blesková.

Suroviny

rajče 8 ks
cottage 300 g
bylinky 4 ČL
dle chuti - tymián, pažitka
olivy černé 4 PL
na kolečka
parmazán 4 PL
nastrouhaný na jemno
česnek 2 stroužky
utřený na pastu, lze vynechat
ořechy 2 PL
nasekané na jemno, lze vynechat
sůl
pepř bílý

Postup

1

Vršky rajčat seřízněte a vnitřky vydlabejte.

2

Dužinu dejte do misky a přidejte k ní sýr cottage, bylinky, olivy a parmazán. Dochuťte bílým pepřem a opatrně osolte. Můžete přidat ořechy nebo – pokud chcete, aby náplň byla pikantnější – česnek.

3

Směsí naplňte rajčata a seříznuté vršky použijte jako ozdobnou ,pokličku‘. (Stejnou směsí můžete naplnit také papriky.)

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit