0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajčata plněná sýrem cottage, olivami a parmazánem

Rajčata plněná sýrem cottage, olivami a parmazánem

3.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 989 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 47 g
Tuky 55 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poslouží jako překvapivě jednoduché a efektní malé pohoštění nebo jako nápaditý předkrm. A rychlost přípravy? Přímo blesková.

Suroviny

cottage 300 g
bylinky 4 ČL
dle chuti - tymián, pažitka
olivy černé 4 PL
na kolečka
nastrouhaný na jemno
česnek 2 stroužky
utřený na pastu, lze vynechat
nasekané na jemno, lze vynechat
sůl
pepř bílý

Postup

1

Vršky rajčat seřízněte a vnitřky vydlabejte.

2

Dužinu dejte do misky a přidejte k ní sýr cottage, bylinky, olivy a parmazán. Dochuťte bílým pepřem a opatrně osolte. Můžete přidat ořechy nebo – pokud chcete, aby náplň byla pikantnější – česnek.

3

Směsí naplňte rajčata a seříznuté vršky použijte jako ozdobnou ,pokličku‘. (Stejnou směsí můžete naplnit také papriky.)

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.11/04, str.84

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč