0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit strouhanku?

bageta s rozmarýnem a olivovým olejem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Často se stane, že nám zbude pečivo, které oschne a ztvrdne. Co s ním?

 
  • Zbylé pečivo nakrájejte na plátky, naskládejte na plech a při teplotě 150 °C je nechte péct.
  • Když pečivo ztvrdne, vložíme ho do plastového sáčku a rozdrtíme válečkem. Strouhanka je hotová.

TIP

Do strouhanky můžete přidat sušené bylinky podle chuti, najemno nastrouhaný parmazán, sůl, pepř a pak jí obalit ryby, kuře nebo jí posypat ryby a maso před pečením.

Související články

10 + 1 tip jak zpracovat staré pečivo
  • Tipy a triky

10 + 1 tip jak zpracovat staré pečivo

Ne vždy se podaří nakoupit tolik pečiva, abychom ho zvládli sníst čerstvé. Někdy zbydou rohlíky, housky, chléb, veka nebo třeba vánočka. Určitě nic z toho nevyhazujte. Ukážeme vám několik tipů, jak staré pečivo „recyklovat“ a nachystat...
5 konzerv, za které se vaše spíž nemusí stydět
  • Tipy a triky

5 konzerv, za které se vaše spíž nemusí stydět

S dobře vybavenou spižírnou zvládnete večeři v pracovním týdnu levou zadní. Vařit z plechovky vůbec nemusí být ostuda, se správnými recepty a vhodně zvolenými jídly naopak vaříte chutně a výživně. Bonusem je minimum času stráveného v...
Autor: Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit