Brokolice s chilli strouhankou

Brokolice s chilli strouhankou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 807 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 70 g
Tuky 46 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Lahodná příloha třeba k rybě nebo přidejte pikantní brokolici do těstovin.

Suroviny

brokolice 500 g
rozebraná na růžičky
olivový olej 2 PL
máslo 1 PL
česnek 2 stroužky
pokrájený nadrobno
chilli paprička 1 ks
červená, čerstvá, nasekaná
toustový chléb 50 g
rozdrobený najemno
sůl mořská
1 Brokolici vařte v páře asi 5 minut, až je uvařená, ale ještě na skus pevná.

2 Mezitím v pánvi rozehřejte olej s máslem a opékejte na něm česnek s chilli asi minutu. Přidejte rozdrobený chleba a opékejte 5 minut dokřupava.

3 Brokolici osolte, naaranžujte na talíře a posypte ochucenou strouhankou. Ihned podávejte.

Podávejte: s jemně okořeněným lososem a novými brambory nebo smíchané s těstovinami a trochou olivového oleje.

Zkuste:
touhle výbornou ochucenou strouhankou posypat další zeleninu, jako je třeba pórek nebo květák..

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit