Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kyjevský řízek s petrželkovou strouhankou
Kyjevský řízek s petrželkovou strouhankou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kyjevský řízek s petrželkovou strouhankou

3.9/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2986 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 155 g
Tuky 181 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řízky v luxusním provedení. Lahodné máslíčko skvěle ochutí jinak sušší kuřecí maso a strouhanka s petrželkou je voňavý bonus.

Související recepty

Suroviny

česnek 2 stroužky
petrželka 1 hrst
nasekaná
máslo 150 g
změklé
sůl
vejce 3 ks
prošlehaná
olej
na smažení
Na petrželkovou strouhanku
pečivo 200 g
bílé
petrželka ½ svazku
hladkolistá
z biocitronu

Postup

1

Nejdřív si připravte bylinkové máslo: promíchejte drcený česnek, hrst nasekané petrželky, máslo a citronovou šťávu. Osolte. Z másla vytvarujte váleček, zabalte ho do fólie a dejte do lednice vychladit. Mezitím promixujte suroviny na strouhanku.

2

Do řízků udělejte z boku kapsu – ostrým nožem je naplocho (podélně) nařízněte, ale dejte pozor, abyste maso nikde nepropíchli, později by z něj mohlo vytékat máslo. Do každého otvoru vložte ochucené máslo (cca 2 silnější plátky) a kapsu přimáčkněte, případně sklepněte paličkou.

3

Řízky obalte v mouce, vejcích a ochucené strouhance. Smažte na středním plameni ve vyšší vrstvě tuku po každé straně cca 4 minuty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...