0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kyjevský řízek s petrželkovou strouhankou

Kyjevský řízek s petrželkovou strouhankou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kyjevský řízek s petrželkovou strouhankou

3.3 / 5. Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2986 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 155 g
Tuky 181 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řízky v luxusním provedení. Lahodné máslíčko skvěle ochutí jinak sušší kuřecí maso a strouhanka s petrželkou je voňavý bonus.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
česnek 2 stroužky
petrželka 1 hrst
nasekaná
máslo 150 g
změklé
citronová štáva 1 ČL
sůl
vejce 3 ks
prošlehaná
mouka pšeničná hladká 50 g
olej
na smažení
Na petrželkovou strouhanku
pečivo 200 g
bílé
petrželka 0.5 svazku
hladkolistá
citronová kůra 1 ČL
z biocitronu
parmazán 60 g

1 Nejdřív si připravte bylinkové máslo: promíchejte drcený česnek, hrst nasekané petrželky, máslo a citronovou šťávu. Osolte. Z másla vytvarujte váleček, zabalte ho do fólie a dejte do lednice vychladit. Mezitím promixujte suroviny na strouhanku.

2 Do řízků udělejte z boku kapsu – ostrým nožem je naplocho (podélně) nařízněte, ale dejte pozor, abyste maso nikde nepropíchli, později by z něj mohlo vytékat máslo. Do každého otvoru vložte ochucené máslo (cca 2 silnější plátky) a kapsu přimáčkněte, případně sklepněte paličkou.

3 Řízky obalte v mouce, vejcích a ochucené strouhance. Smažte na středním plameni ve vyšší vrstvě tuku po každé straně cca 4 minuty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit