Kyjevský řízek s petrželkovou strouhankou

Kyjevský řízek s petrželkovou strouhankou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 ()
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2395 kcal
Bílkoviny 63 g
Cukr 155 g
Tuky 166 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řízky v luxusním provedení. Lahodné máslíčko skvěle ochutí jinak sušší kuřecí maso a strouhanka s petrželkou je voňavý bonus.

Suroviny

4 ks
kuřecí prsní řízek
česnek 2 stroužek
petrželka 1 hrst
nasekaná
máslo 150 g
změklé
citronová štáva 1 ČL
sůl
vejce 2 ks
prošlehaná
mouka pšeničná hladká 50 g
olej
na smažení
Na petrželkovou strouhanku
pečivo 200 g
petrželka 0.5 svazek
citronová kůra 1 ČL
z biocitronu
parmazán 60 g

1 Nejdřív si připravte bylinkové máslo: promíchejte drcený česnek, hrst nasekané petrželky, máslo a citronovou šťávu. Osolte. Z másla vytvarujte váleček, zabalte ho do fólie a dejte do lednice vychladit. Mezitím promixujte suroviny na strouhanku.

2 Do řízků udělejte z boku kapsu – ostrým nožem je naplocho (podélně) nařízněte, ale dejte pozor, abyste maso nikde nepropíchli, později by z něj mohlo vytékat máslo. Do každého otvoru vložte ochucené máslo (cca 2 silnější plátky) a kapsu přimáčkněte, případně sklepněte paličkou.

3 Řízky obalte v mouce, vejcích a ochucené strouhance. Smažte na středním plameni ve vyšší vrstvě tuku po každé straně cca 4 minuty.

 

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit