Řízky v luxusním provedení. Lahodné máslíčko skvěle ochutí jinak sušší kuřecí maso a strouhanka s petrželkou je voňavý bonus.
Suroviny
Postup
Nejdřív si připravte bylinkové máslo: promíchejte drcený česnek, hrst nasekané petrželky, máslo a citronovou šťávu. Osolte. Z másla vytvarujte váleček, zabalte ho do fólie a dejte do lednice vychladit. Mezitím promixujte suroviny na strouhanku.
Do řízků udělejte z boku kapsu – ostrým nožem je naplocho (podélně) nařízněte, ale dejte pozor, abyste maso nikde nepropíchli, později by z něj mohlo vytékat máslo. Do každého otvoru vložte ochucené máslo (cca 2 silnější plátky) a kapsu přimáčkněte, případně sklepněte paličkou.
Řízky obalte v mouce, vejcích a ochucené strouhance. Smažte na středním plameni ve vyšší vrstvě tuku po každé straně cca 4 minuty.