Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s opraženou pikantní strouhankou
Těstoviny s opraženou pikantní strouhankou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s opraženou pikantní strouhankou

4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3589 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 278 g
Tuky 184 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dříve si chudší rodiny sypaly na těstoviny místo parmazánu opečenou strouhanku. Je ovšem tak lahodná, že se tento zvyk zachoval dodnes. Zkuste to také.

Suroviny

olivový olej extra panenský 1 PL
česnek 3 stroužky
drcený
ančovičky (konzerva) 3 filety
pokrájené
kapary 1 hrst
naložené v soli
strouhanka 200 g
z čerstvého pečiva
Na citronovou zálivku
olivový olej extra panenský 60 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Dobře prošlehejte všechny přísady na zálivku a dejte stranou. Těstoviny dejte do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvařte je podle návodu na obalu. Na rozehřáté nepřilnavé pánvi minutu až dvě míchejte olej, máslo, česnek, sardele i kapary. Troubu předehřejte na 200 °C. Strouhanku vysypte na plech vyložený pečicím papírem, na to lžící rozdělte směs z pánve a dobře promíchejte. Pečte v troubě 4–5 minut dokřupava a dozlatova.

2

Scezené těstoviny dejte do mísy, přidejte připravenou zálivku i strouhanku a dobře promíchejte. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC Na strouhanku je nejlepší rozmixovaný čerstvý chléb – třeba toustový nebo italský bílý.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín