Víte, jak správně vychladit nápoje pro grilovací party?
Led dejte mrazit den předem. Efektní led si vyrobíte, když do tvořítek spolu s vodou vložíte chemicky neošetřené okvětní lístky růží, květy sedmikrásek, lístky máty, meduňky či kousky ovoce. Pokud potřebujete efektně chladit sekt a bílé víno, kupte pytel ledu.
Přísady do koktejlů by se měly chladit v lednici alespoň osm hodin.
Sekt by se neměl šokově chladit v mrazáku – je lepší ho umístit do chladničky den předem nebo vychladit v kyblíku s vodou a ledem. Optimální teplota je 6–7 °C.
Červené víno rozhodně nepodávejte při pokojové teplotě. Běžné červené, které je dva tři roky staré, chutná nejlépe při 17 °C; mladá vína asi o 2 °C méně; archivní o 1–2 °C více. Otevřete ho alespoň hodinu před podáváním, aby mohlo dýchat. Ideální je přelít ho do dekantační karafy.
Pivo se vám nejspíš nevejde do chladničky. Postavte ho do vědra s ledem. Při velké spotřebě kupte samochladicí sud.