Piña Colada chutná opravdu báječně – a je to jeden z mála koktejlů, na které nepotřebujete celou baterii záhadných barmanských likérů. Ideální koktejl ,na doma‘!
Suroviny
Postup
V šejkru promíchejte všechny ingredience kromě ledu. Ten nadrťte v mixéru nebo ho zabalte do utěrky a rozdrťte paličkou na maso
Led nasypte na dno sklenice, zalijte připraveným mixem a podávejte ozdobené ananasem a koktejlovou třešní nebo – ještě lépe – jen tak!
Kokosová mléčná dráha
Kokosové mléko (krém) je extrakt z nastrouhané dužiny zralého kokosu, nikoli jeho tekutý obsah, kterému se říká kokosová voda. V tichomořské a asijské kuchyni je krém nepostradatelný – má totiž vzácnou schopnost ,zaoblit‘ chuť ohnivých specialit.
Jak ho uchovat
Jakmile plechovku otevřete, měli byste si s jejím obsahem poradit do dvou dnů. Přebytky zmrazte a mražené přidejte do jídla až ve chvíli ,Ch‘.
Tip od sporáku
Jídlo, do kterého jste přidali kokosový krém, stačí jen prohřát – dlouhým vařením by se totiž mohl srazit.
Můžete s ním zkusit také...
– marinádu na kuřecí maso (s chilli, zázvorem a česnekem);
– ozvláštnit své oblíbené sladké receptury; jednoduše ho použijte místo mléka nebo smetany. Doporučujeme u crème brûlée nebo u krémů na vánoční cukroví.
Komentáře