Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Piña Colada
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 29
Do 10 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 350 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 20 g
Tuky 18 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Piña Colada chutná opravdu báječně – a je to jeden z mála koktejlů, na které nepotřebujete celou baterii záhadných barmanských likérů. Ideální koktejl ,na doma‘!

 

Související recepty

Suroviny

kokosový krém 100 ml
Captain Morgan
led sklenky
na ozdobení, případně koktejlová třešeň

Postup

1

V šejkru promíchejte všechny ingredience kromě ledu. Ten nadrťte v mixéru nebo ho zabalte do utěrky a rozdrťte paličkou na maso

2

Led nasypte na dno sklenice, zalijte připraveným mixem a podávejte ozdobené ananasem a koktejlovou třešní nebo – ještě lépe – jen tak!

Kokosová mléčná dráha
Kokosové mléko (krém) je extrakt z nastrouhané dužiny zralého kokosu, nikoli jeho tekutý obsah, kterému se říká kokosová voda. V tichomořské a asijské kuchyni je krém nepostradatelný – má totiž vzácnou schopnost ,zaoblit‘ chuť ohnivých specialit.

Jak ho uchovat
Jakmile plechovku otevřete, měli byste si s jejím obsahem poradit do dvou dnů. Přebytky zmrazte a mražené přidejte do jídla až ve chvíli ,Ch‘.

Tip od sporáku
Jídlo, do kterého jste přidali kokosový krém, stačí jen prohřát – dlouhým vařením by se totiž mohl srazit.

Můžete s ním zkusit také...
– marinádu na kuřecí maso (s chilli, zázvorem a česnekem);
– ozvláštnit své oblíbené sladké receptury; jednoduše ho použijte místo mléka nebo smetany. Doporučujeme u crème brûlée nebo u krémů na vánoční cukroví.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

30.08.2007 19:29
Recept se nachází v č.10/04, str.87

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...