0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Znáte agar-agar?

dort se želatinou
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Jedná se o přírodní želatinový přípravek, který se skládá z mořských řas. Jeho velkou výhodou je, že ho lze použít do dietních jídel. Má totiž velmi nízkou energetickou hodnotu. Navíc obsahuje vápník, hořčík a jód.

Dá se použít do dezertů, ale také na zeleninové aspiky a různá želé.  Seženete ho v prodejnách s biopotravinami a zdravou výživou.

Související články

Co použít raději: želatinu, nebo agar?
  • Zajímavosti

Co použít raději: želatinu, nebo agar?

Příprava dezertů a cukrovinek se někdy neobejde bez želatiny nebo agaru. Vegetariáni a vegani mají volbu jasnou: agar z mořských řas. Ostatní můžou sáhnout také po želatině. Kdy je lepší použít želatinu a kdy agar? Jaký je mezi nimi rozdíl?...
Pozor na ananas a želatinu
  • Tipy a triky

Pozor na ananas a želatinu

Pokud se chystáte dělat dezert se želatinou, nepoužívejte do něj zároveň čerstvý ananas. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit