Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Michelinský šéfkuchař Riccardo Agostini uvaří v Praze a v Brně

Michelinský šéfkuchař Riccardo Agostini uvaří v Praze a v Brně

Nejlepší italská gastronomie v českých restauracích
28. 2. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Na pozvání svého přítele Riccarda Lucqueho k nám přijíždí italský šéfkuchař, majitel restaurace Il Piastrino a držitel prestižní michelinské hvězdy Riccardo Agostini. Uvaří v restauracích Aromi, La Finestra a Il Mercato. Pro hosty, kteří vybrané podniky v rámci akce navštíví, osobně připraví jídla ze špičkového hovězího masa ‚bue grasso del Montefeltro‘ původního italského plemene marchigiana z kraje Marche.

Kdy a kde ochutnat


Riccardo Agostini se českým gurmetům představí během tří dnů. V úterý 5. března 2013 uvaří v pražské restauraci La Finestra, 6. března v restauraci Aromi a 7. března se přemístí do brněnské restaurace Il Mercato. Pokud se s michelinským šéfkuchařem chcete seznámit o něco blíže než jen ochutnáním jeho menu, můžete se zúčastnit přípravy jednotlivých chodů ve škole vaření Laboratorio Scuola di Cucina. Riccardo Agostini zde bude v úterý 5. a ve středu 6. března vždy od 10.30 nejen vařit, ale také vysvětlovat techniku použití čerstvého hovězího masa z kraje Marche.

Hvězda pro charismatického šéfkuchaře


Riccardo Agostini vede společně se svou ženou Claudií restauraci Il Piastrino, která se již druhým rokem pyšní oceněním jedné michelinské hvězdy za kvalitu jídla. Riccardo sám je pak držitelem titulu Charming Italian Chef, které získávají nejlepší charismatičtí šéfkuchaři Itálie. „Krása jeho práce spočívá nejen v tvrdé práci, ale také v používání různorodých surovin a ve znalosti regionálních kuchyní, jejich chutí a vůní,“ charakterizuje Agostiniho kulinářské umění Riccardo Lucque, majitel restaurací, ve kterých bude michelinskou hvězdou oceněný šéfkuchař vařit.
REKLAMA

Přidat komentář