0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Michelinský šéfkuchař Riccardo Agostini uvaří v Praze a v Brně

hovezi steak s bylinkovym maslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Nejlepší italská gastronomie v českých restauracích

Na pozvání svého přítele Riccarda Lucqueho k nám přijíždí italský šéfkuchař, majitel restaurace Il Piastrino a držitel prestižní michelinské hvězdy Riccardo Agostini. Uvaří v restauracích Aromi, La Finestra a Il Mercato. Pro hosty, kteří vybrané podniky v rámci akce navštíví, osobně připraví jídla ze špičkového hovězího masa ‚bue grasso del Montefeltro‘ původního italského plemene marchigiana z kraje Marche.

Kdy a kde ochutnat

Riccardo Agostini se českým gurmetům představí během tří dnů. V úterý 5. března 2013 uvaří v pražské restauraci La Finestra, 6. března v restauraci Aromi a 7. března se přemístí do brněnské restaurace Il Mercato. Pokud se s michelinským šéfkuchařem chcete seznámit o něco blíže než jen ochutnáním jeho menu, můžete se zúčastnit přípravy jednotlivých chodů ve škole vaření Laboratorio Scuola di Cucina. Riccardo Agostini zde bude v úterý 5. a ve středu 6. března vždy od 10.30 nejen vařit, ale také vysvětlovat techniku použití čerstvého hovězího masa z kraje Marche.

Hvězda pro charismatického šéfkuchaře

Riccardo Agostini vede společně se svou ženou Claudií restauraci Il Piastrino, která se již druhým rokem pyšní oceněním jedné michelinské hvězdy za kvalitu jídla. Riccardo sám je pak držitelem titulu Charming Italian Chef, které získávají nejlepší charismatičtí šéfkuchaři Itálie. „Krása jeho práce spočívá nejen v tvrdé práci, ale také v používání různorodých surovin a ve znalosti regionálních kuchyní, jejich chutí a vůní,“ charakterizuje Agostiniho kulinářské umění Riccardo Lucque, majitel restaurací, ve kterých bude michelinskou hvězdou oceněný šéfkuchař vařit.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč