Michelinský šéfkuchař Riccardo Agostini uvaří v Praze a v Brně

hovezi steak s bylinkovym maslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Nejlepší italská gastronomie v českých restauracích

Na pozvání svého přítele Riccarda Lucqueho k nám přijíždí italský šéfkuchař, majitel restaurace Il Piastrino a držitel prestižní michelinské hvězdy Riccardo Agostini. Uvaří v restauracích Aromi, La Finestra a Il Mercato. Pro hosty, kteří vybrané podniky v rámci akce navštíví, osobně připraví jídla ze špičkového hovězího masa ‚bue grasso del Montefeltro‘ původního italského plemene marchigiana z kraje Marche.

Kdy a kde ochutnat

Riccardo Agostini se českým gurmetům představí během tří dnů. V úterý 5. března 2013 uvaří v pražské restauraci La Finestra, 6. března v restauraci Aromi a 7. března se přemístí do brněnské restaurace Il Mercato. Pokud se s michelinským šéfkuchařem chcete seznámit o něco blíže než jen ochutnáním jeho menu, můžete se zúčastnit přípravy jednotlivých chodů ve škole vaření Laboratorio Scuola di Cucina. Riccardo Agostini zde bude v úterý 5. a ve středu 6. března vždy od 10.30 nejen vařit, ale také vysvětlovat techniku použití čerstvého hovězího masa z kraje Marche.

Hvězda pro charismatického šéfkuchaře

Riccardo Agostini vede společně se svou ženou Claudií restauraci Il Piastrino, která se již druhým rokem pyšní oceněním jedné michelinské hvězdy za kvalitu jídla. Riccardo sám je pak držitelem titulu Charming Italian Chef, které získávají nejlepší charismatičtí šéfkuchaři Itálie. „Krása jeho práce spočívá nejen v tvrdé práci, ale také v používání různorodých surovin a ve znalosti regionálních kuchyní, jejich chutí a vůní,“ charakterizuje Agostiniho kulinářské umění Riccardo Lucque, majitel restaurací, ve kterých bude michelinskou hvězdou oceněný šéfkuchař vařit.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit