0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Michelinský šéfkuchař Riccardo Agostini uvaří v Praze a v Brně

hovezi steak s bylinkovym maslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Nejlepší italská gastronomie v českých restauracích

Na pozvání svého přítele Riccarda Lucqueho k nám přijíždí italský šéfkuchař, majitel restaurace Il Piastrino a držitel prestižní michelinské hvězdy Riccardo Agostini. Uvaří v restauracích Aromi, La Finestra a Il Mercato. Pro hosty, kteří vybrané podniky v rámci akce navštíví, osobně připraví jídla ze špičkového hovězího masa ‚bue grasso del Montefeltro‘ původního italského plemene marchigiana z kraje Marche.

Kdy a kde ochutnat

Riccardo Agostini se českým gurmetům představí během tří dnů. V úterý 5. března 2013 uvaří v pražské restauraci La Finestra, 6. března v restauraci Aromi a 7. března se přemístí do brněnské restaurace Il Mercato. Pokud se s michelinským šéfkuchařem chcete seznámit o něco blíže než jen ochutnáním jeho menu, můžete se zúčastnit přípravy jednotlivých chodů ve škole vaření Laboratorio Scuola di Cucina. Riccardo Agostini zde bude v úterý 5. a ve středu 6. března vždy od 10.30 nejen vařit, ale také vysvětlovat techniku použití čerstvého hovězího masa z kraje Marche.

Hvězda pro charismatického šéfkuchaře

Riccardo Agostini vede společně se svou ženou Claudií restauraci Il Piastrino, která se již druhým rokem pyšní oceněním jedné michelinské hvězdy za kvalitu jídla. Riccardo sám je pak držitelem titulu Charming Italian Chef, které získávají nejlepší charismatičtí šéfkuchaři Itálie. „Krása jeho práce spočívá nejen v tvrdé práci, ale také v používání různorodých surovin a ve znalosti regionálních kuchyní, jejich chutí a vůní,“ charakterizuje Agostiniho kulinářské umění Riccardo Lucque, majitel restaurací, ve kterých bude michelinskou hvězdou oceněný šéfkuchař vařit.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit