Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty z drůbežího masa

Drůbeží maso patří mezi tradiční oblíbené suroviny českých kuchyní. Bývá součástí jak běžných, tak slavnostních obědů. Kuřecí řízky milují děti i dospělí, pečené kuře patří k evergreenům rodinných obědů. Slepičí polévka se považuje za lék, který umí člověk vysvobodit z neduhů. Zapotřebí už je jen správná drůbež, nejlépe ta, která mohla celý život volně běhat.

...

 

Podle našich receptů připravíte nejen nejlepší pečené kuře, ale také kohouta, slepici, krůtu, kachnu nebo husu. Poradíme vám s přípravou celé drůbeže, porcováním i úpravou jednotlivých částí včetně drobů. Snadno připravíte drůbeží oběd či večeři, pochutnat si můžete na polévkách nebo si s námi připravit nejsnazší drůbeží vývar.

Pečená celá husa, kachna nebo kuře

Vůně linoucí se z trouby při pečení masa báječně provoní celý dům. Základem pro šťavnatou drůbeží pečínku, kterou zdobí křupavá kůžička, je pečení zpočátku při nižší teplotě (okolo 160 stupňů) a v závěru prudší pečení při teplotě okolo 200 až 220 stupňů. 

Hlavní chod z jednotlivých částí drůbeže

Oblíbená jsou kuřecí či krůtí prsa, která jsou nejsuššími částmi drůbeže a lze je dokonale využít na rolády či závitky a doprovodit omáčkou. Nakrájená prsa na kousky si zachovají svou šťavnatost při rychlé přípravě na pánvi – stir-fry. Asijská úprava kuřecím či krůtím prsům svědčí naprosto skvěle a je jedno, jestli z nich připravíte indickou kuřecí tikka masalu či thajské kari, nebo se rozhodnete pro pad thai či nasi goreng.

Ať už se rozhodnete pro kuřecí steak (včetně správného naložení masa), krůtí řízečky nebo drůbeží játra na cibulce, stačí zadat do vyhledávače základní surovinu a náš web vám nabídne spoustu zajímavých receptů  a informací. 

Skelet na dokonalý vývar

O tom, že zvíře je dobré zužitkovat do poslední kousku, svědčí i blahodárný přínos poctivého vývaru. Drůbeží skelet, který zůstal po vykoštění, určitě využijte spolu s dalšími odřezky na přípravu silného vývaru. 

  • S kořenovou zeleninou, bobkovým listem a novým kořením získáte dokonalý všelék proti neduhům, elixír na imunitu, balzám do střev a všestrannou surovinu do kuchyně zároveň. 
  • Polévku můžete vyšperkovat dokonalými játrovými knedlíčky nebo domácími nudlemi.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč