Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s portským vínem

Výroba portského se po staletí příliš nezměnila. Stále jde o zastavení kvašení hroznů přiilitím neutrálního destilátu, jakmile dosáhne víno asi 8 % alkoholu. Potom se portské mísí s jinými ročníky, přidává se do něj neutrální vinný destilát a ukládá do sudů. Postupně získá směs vína a alkoholu svoji typickou barvu, chuť a vůni. Portské můžete během vaření upíjet nebo ho přidat do dezertů, omáček nebo třeba paštik.

...

 

  • Nejznámějším druhem portského je Ruby, výrazné, ovocné víno rubínové barvy.
  • Portské stylu Tawny zase dozrává v dřevěných sudech a je tak vystaveno postupné oxidaci a odpařování. Výsledkem toho je světlejší, zlatohnědá barva vína, a specifické ořechové aroma.

Celý popis

Související články

Tipy na dárky pro vaši lásku, která miluje jídlo a vaření
  • Tipy redakce

Tipy na dárky pro vaši lásku, která miluje jídlo a vaření

Blíží se svátek všech zamilovaných, a ať už jste jeho nadšeným příznivcem, nebo vás moc nebere, je to skvělá příležitost oslavit lásku. A to nejen tím, že si navzájem připomenete, co jeden pro druhého znamenáte, ale třeba i milou drobností....
Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum
  • Zajímavosti

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum

Fenomén dubajské čokolády vám určitě neunikl a možná jste si ji dokonce zkusili připravit doma. Pravděpodobně vám v lednici zbyla sezamová pasta tahini a teď přemýšlíte, co s ní. Rádi vám poradíme, jak ji využít! Je to nečekaně všestranná...