Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty z kuřecího masa

Kuřecí maso patří pro jednoduchost přípravy k oblíbeným druhům masa.  Ať už se rozhodnete celé kuře nebo jen kuřecích prsou, stehen, křidýlek či paliček – v troubě nebo na pánvi – u nás zaručeně najdete ten pravý recept. A to nejen na oběd nebo večeři, ale i k příležitostem jako jsou grilovací párty nebo silvestrovský večírek. Poradíme vám, jak kuřecí maso nevysušit, jak připravit nejlepší kuřecí vývar nebo jak vykouzlit z kuřete kari, stir-fry nebo satay. Těšit se můžete na další úpravy včetně omáček jako třeba kuře či slepice na paprice

...

 

Kuřecí maso nechybí v jídelníčku sportovců a těch, kteří pracují na redukci své váhy. Může za to skutečnost, že kuřecí maso není tučné, je relativně levné a snadno se jí. Proto je oceňují i domácnosti s dětmi. Proč by kuřecí maso mělo mít své místo ve vašem jídelníčku? Odpovědí je zejména vysoký podíl bílkovin potřebný pro regeneraci svalů a správnou funkci pohybového aparátu. Kuře je rovněž bohatým zdrojem minerálů a vitaminů skupiny B. 

  • Doporučujeme proto kupovat kuřecí maso z volného chovu. Život a strava kuřat se značně promítne v chuti a výživové hodnotě masa
  • Kuře z volného chovu krásně voní a pokrmy z něj chutnají daleko lépe než když použijete běžné supermarketové kuře.

Připravte si kuře v mnoha lahodných variacích 

V našem seznamu kuřecích receptů najdete všechny možné způsoby úprav.


Celý popis