Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Losos v papilotě s koprovým dresinkem

Average: 2.7 (6 hlasování)

Někdo si nedovede štědrovečerní večeři představit bez smaženého kapra, někdo hledá změnu. Vtipnou alternativou k vánoční klasice je losos v papilotě. V jednom balíčku najdete všechny suroviny z tradičního štědrovečerního menu: rybu, brambory, mrkev i hrášek. Místo majonézy jsme jídlo odlehčili jogurtovým koprovým dresinkem. Skvělé je, že počet porcí můžete přizpůsobit množství strávníků. Večeříte-li jenom ve dvou, nemusíte tak kupovat celou rybu a řešit, co se zbytky.

Losos v papilotě s koprovým dresinkem

Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku, nasekaný nadrobno
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžička kopru, nasekaného
  • 1 lžička mleté sladké uzené papriky
  • čerstvě mletý pepř
  • vločková sůl
  • 2 filety z lososa, každý o váze 200 g
  • 2 brambory, na tenká kolečka
  • 1 mrkev, na tenká kolečka
  • 2 lžíce hrášku
  • 1/2 citronu, na tenká kolečka
  • rukola k podávání
     

NA KOPROVÝ DRESINK

  • 150 ml řeckého jogurtu
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžíce kopru, nasekaného
  • špetka růžového pepře

 

Postup:

1 Na marinádu smíchejte olej, citronovou šťávu, česnek, kopr, papriku a pepř. Připravenou marinádou protáhněte rybu.

2 Připravte si pečicí papír (38 x 45 cm, přehnutý napůl a rozevřený). Na polovinu papíru (k záhybu) naskládejte nejdříve brambory, osolte je, a poté i mrkev a hrášek. Navrch položte rybu. Osolte a poklaďte kolečky citronu. Zabalte a postup zopakujte s druhým filetem. Pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 200 ºC.

3 Mezitím připravte koprový dresink. Promíchejte jogurt, citronovou šťávu, kopr a pepř.

4 Rybu v papilotě podávejte s dresinkem a rukolou.

Přidat komentář