Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s rukolou

Rukola je zelená bylina, která nese botanický název roketa setá. Počátky jejího pěstování se datuje do 6. století, od té doby se využívá se pro své léčebné účinky. Má výraznou chuť a nejlepší je čerstvá. Můžeme ji jíst syrovou i vařenou, nasekat ji a použít místo bylinek. Hodí se do zeleninového salátu, do sendvičů, na těstovinu i pizzu, ale také do polévek či k přípravě chutného pesta.

...

   

  • Rukola podporuje rychlejší hojení, trávení, chrání zrak a posiluje imunitu. Má protizánětlivé účinky a působí jako přírodní afrodiziakum.
  • Rukola bsahuje vitamín A, B, C, E a K, z minerálních látek obsahuje draslík, vápník, fosfor, hořčík, sodík, železo, zinek, mangan, selen, měď, omega 3 a omega 6 kyseliny. 

Čtěte také: 


Celý popis

Související články

Vosí hnízda na míru: Vytvořte si vlastní originální verzi
  • Zajímavosti

Vosí hnízda na míru: Vytvořte si vlastní originální verzi

Vosí hnízda (chcete-li úly) jsou rychlá, nepečená a přitom na stole vypadají tak krásně, že jim nikdo neodolá. Základem je kakaové těsto, voňavý krém a podstavec z piškotu. Při výrobě se ale můžete i pořádně odvázat – možnosti, jak vosí...
KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...