Recepty s rukolou
Rukola je zelená bylina, která nese botanický název roketa setá. Počátky jejího pěstování se datuje do 6. století, od té doby se využívá se pro své léčebné účinky. Má výraznou chuť a nejlepší je čerstvá. Můžeme ji jíst syrovou i vařenou, nasekat ji a použít místo bylinek. Hodí se do zeleninového salátu, do sendvičů, na těstovinu i pizzu, ale také do polévek či k přípravě chutného pesta.
...
- Rukola podporuje rychlejší hojení, trávení, chrání zrak a posiluje imunitu. Má protizánětlivé účinky a působí jako přírodní afrodiziakum.
- Rukola bsahuje vitamín A, B, C, E a K, z minerálních látek obsahuje draslík, vápník, fosfor, hořčík, sodík, železo, zinek, mangan, selen, měď, omega 3 a omega 6 kyseliny.
Čtěte také:
Celý popis