0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Popraskané brambůrky na víně

Popraskané brambůrky na víně

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1045 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 157 g
Tuky 28 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Všestranně použitelné

Suroviny

brambory 750 g
nové, menší, vydrhnuté kartáčem
olivový olej 2 PL
cibule červená 1 ks
na skrojky
petrželka 3 PL
nasekaná

Postup

1

Brambory vsypte do vařící osolené vody a vařte doměkka (15–20 minut).  Sceďte a vsypte zpátky do hrnce. Pomocí vidličky nebo šťouchadla na brambory je mírně pomačkejte, aby trochu popraskaly.

2

Hrnec vraťte na oheň a přilijte víno. Zprudka vařte 2–3 minuty, až se víno skoro vypaří. Jeho aroma se ‚vsákne‘ do brambor. Vmíchejte olej, cibulku a petrželku. Dále už nevařte.

3

Osolte a opepřete, dobře promíchejte a podávejte teplé, vlažné nebo i studené – jako přílohu, salát či samostatný chod.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

Anonym

Geniální nejoblíbenější letní bramborová příloha. A mezi cibulku se vám může zatoulat i jeden nebo dva rozkrojené stroužky česneku. MŇAM :-)

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč