Kořeněné opékané brambory

Kořeněné opékané brambory

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1309 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 98 g
Tuky 73 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostrý španělský recept. Spojení výrazného koření, salámu a nových brambor nadchne i vás.

Suroviny

chorizo 175 g
lze nahradit čabajkou nebo ostrým paprikovým salámem
olivový olej 2 PL
brambory 350 g
nové, neoloupané, vydrhnuté kartáčem, nakrájené na plátky
česnek 1 stroužek
na plátky
chilli paprička 1 ks
na proužky, lze nahradit mletým chilli
kmín 0.5 ČL
mletý
rajčata 400 g
konzervovaná, loupaná
sůl
pepř

Postup

1

Uzeninu nakrájejte na plátky a vysmažte na větší pánvi. Je-li tučnější, nemusíte používat olej. Do pánve přisypte brambory a pět minut je opékejte.
 

2

Posypte kmínem, přidejte papričku a česnek, vlijte rajčata včetně nálevu, zmírněte oheň a směs 10 až 15 minut duste, až brambory změknou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit