Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněné opékané brambory

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1309 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 98 g
Tuky 73 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostrý španělský recept. Spojení výrazného koření, salámu a nových brambor nadchne i vás.

Související recepty

Suroviny

chorizo 175 g
lze nahradit čabajkou nebo ostrým paprikovým salámem
olivový olej 2 PL
nové, neoloupané, vydrhnuté kartáčem, nakrájené na plátky
česnek 1 stroužek
na plátky
na proužky, lze nahradit mletým chilli
kmín ½ ČL
mletý
rajče 400 g
konzervovaná, loupaná
sůl
pepř

Postup

1

Uzeninu nakrájejte na plátky a vysmažte na větší pánvi. Je-li tučnější, nemusíte používat olej. Do pánve přisypte brambory a pět minut je opékejte.
 

2

Posypte kmínem, přidejte papričku a česnek, vlijte rajčata včetně nálevu, zmírněte oheň a směs 10 až 15 minut duste, až brambory změknou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...