Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Bramboráky po indicku

Bramboráky po indicku

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1788 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 151 g
Tuky 89 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Exotické koření promění klasickou chuť bramboráků na nezaměnitelnou.

Suroviny

brambory 700 g
moučný typ, oloupané, nahrubo nastrouhané a osolené
kari koření 2 PL
olivový olej 3 PL
lze nahradit slunečnicovým
vejce 4 ks
jarní cibulka 2 ks
lze nahradit pažitkou

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Z brambor vymačkejte v utěrce co nejvíc tekutiny. Poté je vsypte do mísy.

2

Kari minutku nasucho opražte na pánvi, úžasně se tím zvýrazní jeho vůně. Přidejte k bramborám a promíchejte.

3

Ve velké mělké pánvi, která se dá vložit do trouby (nebo v pekáčku), rozpalte dvě lžíce oleje a rozestřete na něj bramborové těsto.

4

Jakmile je placka zespoda opečená (po 4–5 minutách), obraťte ji. Nejlíp to jde, když ji sesunete na talíř a pak dáte znovu do pánve, samozřejmě neosmaženou stranou dolů.

5

Naběračkou vytvořte v placce čtyři důlky a do každého vyklepněte vejce. Pánev vložte do horké trouby a zapékejte asi pět minut, aby byla vejce tak akorát. Podávejte okamžitě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

Anonym

Popadla jsem brabory, co jsem doma našla. Byly to nové brambory a výsledek je přesto dokonalý! Mňamka. Vážně výborné! Pouze s časem pečení jsem měla problém. Trouba mi peče dobře a na čase se vždy shodneme, ale tentokrát jsem musela velmi přidat čas. Jinak bez chyby.

Anonym

bylo to opravdu nedobré....slané,vajíčko jsem musela péct v troubě tak půl hodiny,5 minut nestačilo,ještě jsem to grilovala se sýrem nahoře,ale už si to nikdy neuděláme.

Anonym

Moc nám chutnaly, ale množství mi na 4 porce tedy nepřišlo. Byli jsme dva a nestačilo nám to.

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit