Voňavá máta dodá bramborám na neodolatelné vůni. Skvěle se hodí jako příloha k masu, grilovanému sýru, ale i jen tak.
Suroviny
brambory
350
g
menší, nové, vydrhnuté kartáčem
máta
hrst
čerstvá
petrželka
hrst
česnek
1
stroužek
cibule
3
ks
středně velké, nahrubo nasekané
olivový olej
2
PL
voda
2
PL
sůl
pepř
Postup
1
Vsypte brambory do vařící osolené vody – uchovají si tak cenné látky – a povařte je 15 až 20 minut (doměkka). Doba vaření závisí na velikosti brambor.
2
Mezitím dejte do mixéru mátu, petrželku, česnek i všechnu cibuli a rozmixujte je. Přidejte olej a vodu a ještě jednou promixujte. Poté bylinkovou směs osolte a opepřete podle chuti.
3
Brambory sceďte a ještě horké promíchejte s hustou a aromatickou zelenou zálivkou. Tenhle neobvyklý salát je stejně dobrý teplý
i vychlazený.