Salátové brambůrky s mátou

Salátové brambůrky s mátou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 714 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 95 g
Tuky 28 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavá máta dodá bramborám na neodolatelné vůni. Skvěle se hodí jako příloha k masu, grilovanému sýru, ale i jen tak. 

Suroviny

brambory 350 g
menší, nové, vydrhnuté kartáčem
máta hrst
čerstvá
petrželka hrst
česnek 1 stroužek
cibule 3 ks
středně velké, nahrubo nasekané
olivový olej 2 PL
voda 2 PL
sůl
pepř

Postup

1

Vsypte brambory do vařící osolené vody – uchovají si tak cenné látky – a povařte je 15 až 20 minut (doměkka). Doba vaření závisí na velikosti brambor.

2

Mezitím dejte do mixéru mátu, petrželku, česnek i všechnu cibuli a rozmixujte je. Přidejte olej a vodu a ještě jednou promixujte. Poté bylinkovou směs osolte a opepřete podle chuti.

3

Brambory sceďte a ještě horké promíchejte s hustou  a aromatickou zelenou zálivkou. Tenhle neobvyklý salát je stejně dobrý teplý
i vychlazený.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit