Všestranně použitelné
Suroviny
brambory
750
g
nové, menší, vydrhnuté kartáčem
víno bílé
4
PL
olivový olej
2
PL
cibule červená
1
ks
na skrojky
petrželka
3
PL
nasekaná
Postup
1
Brambory vsypte do vařící osolené vody a vařte doměkka (15–20 minut). Sceďte a vsypte zpátky do hrnce. Pomocí vidličky nebo šťouchadla na brambory je mírně pomačkejte, aby trochu popraskaly.
2
Hrnec vraťte na oheň a přilijte víno. Zprudka vařte 2–3 minuty, až se víno skoro vypaří. Jeho aroma se ‚vsákne‘ do brambor. Vmíchejte olej, cibulku a petrželku. Dále už nevařte.
3
Osolte a opepřete, dobře promíchejte a podávejte teplé, vlažné nebo i studené – jako přílohu, salát či samostatný chod.
Komentáře