Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Popraskané brambůrky na víně

Popraskané brambůrky na víně

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1045 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 157 g
Tuky 28 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Všestranně použitelné

Suroviny

nové, menší, vydrhnuté kartáčem
olivový olej 2 PL
na skrojky
petrželka 3 PL
nasekaná

Postup

1

Brambory vsypte do vařící osolené vody a vařte doměkka (15–20 minut).  Sceďte a vsypte zpátky do hrnce. Pomocí vidličky nebo šťouchadla na brambory je mírně pomačkejte, aby trochu popraskaly.

2

Hrnec vraťte na oheň a přilijte víno. Zprudka vařte 2–3 minuty, až se víno skoro vypaří. Jeho aroma se ‚vsákne‘ do brambor. Vmíchejte olej, cibulku a petrželku. Dále už nevařte.

3

Osolte a opepřete, dobře promíchejte a podávejte teplé, vlažné nebo i studené – jako přílohu, salát či samostatný chod.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

09.07.2008 21:55
Geniální nejoblíbenější letní bramborová příloha. A mezi cibulku se vám může zatoulat i jeden nebo dva rozkrojené stroužky česneku. MŇAM :-)

Apetit magazín