0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Popraskané brambůrky na víně

Popraskané brambůrky na víně

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1045 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 157 g
Tuky 28 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Všestranně použitelné

Suroviny

brambory 750 g
nové, menší, vydrhnuté kartáčem
víno bílé 4 PL
olivový olej 2 PL
cibule červená 1 ks
na skrojky
petrželka 3 PL
nasekaná

Postup

1

Brambory vsypte do vařící osolené vody a vařte doměkka (15–20 minut).  Sceďte a vsypte zpátky do hrnce. Pomocí vidličky nebo šťouchadla na brambory je mírně pomačkejte, aby trochu popraskaly.

2

Hrnec vraťte na oheň a přilijte víno. Zprudka vařte 2–3 minuty, až se víno skoro vypaří. Jeho aroma se ‚vsákne‘ do brambor. Vmíchejte olej, cibulku a petrželku. Dále už nevařte.

3

Osolte a opepřete, dobře promíchejte a podávejte teplé, vlažné nebo i studené – jako přílohu, salát či samostatný chod.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

Anonym

Geniální nejoblíbenější letní bramborová příloha. A mezi cibulku se vám může zatoulat i jeden nebo dva rozkrojené stroužky česneku. MŇAM :-)

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit