Vypečené, křupavé a česnekem provoněné brambory vás zasytí na oběd, večeři, jako příloha i hlavní jídlo.
Suroviny
brambory
750
g
malé nové, neoloupané, vydrhnuté kartáčem
česnek
1
hlava
rozdělené na neoloupané stroužky
máslo
50
g
změklé
pažitka
hrst
jemně nakrájená, lze nahradit estragonem
sůl
pepř
Postup
1
Předehřejte troubu – elektrickou na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.
2
Brambory dejte do pekáčku a do mezer mezi nimi vložte nevyloupané stroužky česneku. Poklaďte brambory kousky másla, osolte a opepřete.
3
Pečte 30 až 40 minut (dozlatova), přičemž je jednou nebo dvakrát opatrně obraťte. Před podáváním pokrm ještě posypte čerstvými bylinkami a jednotlivé stroužky česneku mírným tlakem vyloupněte. Pečením ve slupce brambory zvláční a získají velmi jemnou chuť.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Oběd podle prababičky: 5 receptů s nádechem historie(5 receptů)
- Levně a chutně aneb Jídlo za pár korun(48 receptů)
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů)
Komentáře
Anonym
16.06.2007 12:57
dobrota
Anonym
25.06.2008 06:14
Kdy solit ?
Anonym
25.06.2008 10:52
kdy solit
Anonym
17.08.2008 17:41
moc dobre
Anonym
05.10.2008 10:38
:)
Anonym
15.04.2009 21:22
výborné