Vypečené, křupavé a česnekem provoněné brambory vás zasytí na oběd, večeři, jako příloha i hlavní jídlo.
Postup
1
Předehřejte troubu – elektrickou na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.
2
Brambory dejte do pekáčku a do mezer mezi nimi vložte nevyloupané stroužky česneku. Poklaďte brambory kousky másla, osolte a opepřete.
3
Pečte 30 až 40 minut (dozlatova), přičemž je jednou nebo dvakrát opatrně obraťte. Před podáváním pokrm ještě posypte čerstvými bylinkami a jednotlivé stroužky česneku mírným tlakem vyloupněte. Pečením ve slupce brambory zvláční a získají velmi jemnou chuť.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Oběd podle prababičky: 5 receptů s nádechem historie(5 receptů )
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů )
- Levně a chutně aneb Jídlo za pár korun(48 receptů )
Komentáře