Nová registrace Zapomenuté heslo
4. 8. 2014

Rajská jablíčka jsou prostě poklad. Když je uvaříte nebo upečete podle našich receptů, dostanete z nich maximum cenností – chuti i zdraví prospěšných látek.

PRAKTICKÉ RADY

  • Nezralá rajčata jsou slabě jedovatá, ale jednou za čas zdravému dospělému neuškodí. Nedávejte je však dětem a těhotným.
  • Do polévky, rýže, těstovin, kari i leča můžete v zimě použít konzervovaná rajčata.
  • Pokud chcete i v zimě vařit z nekonzervovaných rajčat, volte v obchodě třešňová rajčata, případně ta větší na větvičce.
  • Na rajčatech je asi nejzdravější lykopen. Ten je zvláštní tím, že se – na rozdíl od vitaminu C, který rajská také obsahují – tepelnou úpravou neničí, ale naopak uvolňuje. Proto je vhodné jíst rajská jablka vařená nebo pečená.

Recepty

Podobné kolekce receptů

Související články