Tenhle ryze zeleninový pokrm v indickém stylu je tak dobrý, že po masu ani nevzdechnete. Bleskové rajčatové kari s lilkem totiž dokáže v několika minutách zachránit rodinnou večeři.
Suroviny
Postup
V pánvi rozpalte trochu oleje, opečte na něm cibuli doměkka a pak ji odložte na talíř.
Přilijte ještě trochu oleje a po částech na něm osmažte plátky lilku, aby byly zlatohnědé z obou stran.
Lilek rychle nasákne tukem, takže oleje nepřidávejte příliš mnoho – během vaření by ho lilek uvolňoval zpátky, a kari by bylo příliš mastné. Opečený lilek odkládejte na talíř.
Do prázdné pánve přidejte ještě trochu oleje a půl minuty opékejte kurkumu, římský kmín, koriandr a černuchu, až se vše rozvoní.
Pak vložte zpět do pánve lilek a cibuli, přisypte třešňová rajčátka a vařte, dokud rajčata nezavadnou.
Dosolte a posypte listy koriandru.
Podávejte s opečenými chlebovými plackami a ochuceným bílým jogurtem.
NĚCO NAVÍC
Lilek, který je u nás běžně k dostání, se nemusí dávát vypotit. Když to ale uděláte, nic tím nepokazíte. Vypocený a vyždímaný lilek totiž nenasákne tolik oleje.