Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1199 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 59 g
Tuky 76 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický recept, který chutná nejlíp právě teď – na vrcholu rajčatové sezony.

Suroviny

olivový olej 2 PL
na půlkolečka
bez semínek, na proužky
červená, bez semínek, na kolečka
rajče 400 g
na kostky
dle chuti
petrželka svazek
hladkolistá, nahrubo
vejce 4 ks
sůl
pepř
čerstvě drcený

Postup

1

V těžké pánvi zahřejte olej, vmíchejte cibuli, papriku a chilli a opékejte, aby vše začalo měknout. Přidejte rajčata a cukr a vařte, aby se rajčata rozvařila a uvolněná šťáva zredukovala. Osolte a opepřete.

2

Vařečkou vytvořte ve směsi na pánvi čtyři důlky a vyklepněte do nich vejce. Pánev přiklopte a na mírném ohni zahřívejte, aby bílek ztuhl. Hotové jídlo posypte petrželkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC
K leču doporučujeme podávat bílý jogurt ochucený solí a drceným česnekem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín