Klasický recept, který chutná nejlíp právě teď – na vrcholu rajčatové sezony.
Suroviny
olivový olej
2
PL
cibule
2
ks
na půlkolečka
paprika
1
ks
bez semínek, na proužky
chilli paprička
1
ks
červená, bez semínek, na kolečka
rajče
400
g
na kostky
krupicový cukr
1
ČL
dle chuti
petrželka
svazek
hladkolistá, nahrubo
vejce
4
ks
sůl
pepř
čerstvě drcený
Postup
1
V těžké pánvi zahřejte olej, vmíchejte cibuli, papriku a chilli a opékejte, aby vše začalo měknout. Přidejte rajčata a cukr a vařte, aby se rajčata rozvařila a uvolněná šťáva zredukovala. Osolte a opepřete.
2
Vařečkou vytvořte ve směsi na pánvi čtyři důlky a vyklepněte do nich vejce. Pánev přiklopte a na mírném ohni zahřívejte, aby bílek ztuhl. Hotové jídlo posypte petrželkou a podávejte.
NĚCO NAVÍC
K leču doporučujeme podávat bílý jogurt ochucený solí a drceným česnekem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pozdrav z ráje: rajčata(7 receptů )
- Slovanská kuchyně na talíři: výběr 40 ověřených receptů(40 receptů )