Klasický recept, který chutná nejlíp právě teď – na vrcholu rajčatové sezony.
1 V těžké pánvi zahřejte olej, vmíchejte cibuli, papriku a chilli a opékejte, aby vše začalo měknout. Přidejte rajčata a cukr a vařte, aby se rajčata rozvařila a uvolněná šťáva zredukovala. Osolte a opepřete.
2 Vařečkou vytvořte ve směsi na pánvi čtyři důlky a vyklepněte do nich vejce. Pánev přiklopte a na mírném ohni zahřívejte, aby bílek ztuhl. Hotové jídlo posypte petrželkou a podávejte.
NĚCO NAVÍC
K leču doporučujeme podávat bílý jogurt ochucený solí a drceným česnekem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pozdrav z ráje: rajčata(7 receptů)
- Slovanská kuchyně na talíři: výběr 40 ověřených receptů(40 receptů)