0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajské rizoto s kuřetem & krevetami

Rajské rizoto s kuřetem & krevetami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rajské rizoto s kuřetem & krevetami

3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2164 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 261 g
Tuky 31 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrnec plný skvělých chutí a vůní

Suroviny

krevety 300 g
středně velké
kuřecí prsa 400 g
česnek 2 stroužky
drcený
citronová kůra 1 PL
z bio citronu
olivový olej 1.5 PL
cibule 150 g
najemno
rýže 250 g
vývar kuřecí 700 ml
600-750 ml
rajče 250 g
drobná různobarevná
petrželka hrst
nasekaná hladkolistá
citron
podávání

1 Krevety oloupejte a očistěte, chcete-li, ponechte jim ocásky. Kuřecí řízky nakrájejte na proužky. V míse smíchejte krevety, kuřecí maso, polovinu česneku a kůru z citronu.

2 Půl lžíce oleje zahřejte v hlubší pánvi, vsypte cibuli a opečte ji doměkka. Přidejte zbylý česnek, zamíchejte a vsypte rýži. Důkladně ji promíchejte, aby se obalila v cibuli. Vlijte většinu vývaru, přidejte celá rajčata, přiveďte k varu, přiklopte a na mírném plameni vše duste tak dlouho, aby rýže změkla (bude to trvat zhruba 45 minut). Během vaření případně přilévejte další vývar.

3 Na jiné pánvi opečte maso a pak krevety tak, aby bylo maso propečené a krevety zrůžověly (mražené předvařené krevety stačí předem prolít horkou vodou a v pánvi jen prohřát); ke konci přihoďte petrželku.

4 Promíchejte s rajskou rýží a podávejte se skrojky citronu.

NĚCO NAVÍC
Pokud se rýže podle údajů na obalu vaří déle než tři čtvrtě hodiny, vsypte k ní rajčátka později.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit