Rajské rizoto s kuřetem & krevetami

Rajské rizoto s kuřetem & krevetami

Hodnocení receptu
Průměr: 2.3 (3)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1056 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 28 g
Tuky 28 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrnec plný skvělých chutí a vůní

Suroviny

krevety 300 g
středně velké
kuřecí prsa 400 g
česnek 2 stroužky
drcený
citronová kůra 1 PL
z bio citronu
olivový olej 1.5 PL
cibule 150 g
najemno
rajčata 250 g
drobná různobarevná
petrželka hrst
nasekaná hladkolistá
citron
podávání

1 Krevety oloupejte a očistěte, chcete-li, ponechte jim ocásky. Kuřecí řízky nakrájejte na proužky. V míse smíchejte krevety, kuřecí maso, polovinu česneku a kůru z citronu.

2 Půl lžíce oleje zahřejte v hlubší pánvi, vsypte cibuli a opečte ji doměkka. Přidejte zbylý česnek, zamíchejte a vsypte rýži. Důkladně ji promíchejte, aby se obalila v cibuli. Vlijte většinu vývaru, přidejte celá rajčata, přiveďte k varu, přiklopte a na mírném plameni vše duste tak dlouho, aby rýže změkla (bude to trvat zhruba 45 minut). Během vaření případně přilévejte další vývar.

3 Na jiné pánvi opečte maso a pak krevety tak, aby bylo maso propečené a krevety zrůžověly (mražené předvařené krevety stačí předem prolít horkou vodou a v pánvi jen prohřát); ke konci přihoďte petrželku.

4 Promíchejte s rajskou rýží a podávejte se skrojky citronu.

NĚCO NAVÍC
Pokud se rýže podle údajů na obalu vaří déle než tři čtvrtě hodiny, vsypte k ní rajčátka později.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit