Hrnec plný skvělých chutí a vůní
Suroviny
Postup
Krevety oloupejte a očistěte, chcete-li, ponechte jim ocásky. Kuřecí řízky nakrájejte na proužky. V míse smíchejte krevety, kuřecí maso, polovinu česneku a kůru z citronu.
Půl lžíce oleje zahřejte v hlubší pánvi, vsypte cibuli a opečte ji doměkka. Přidejte zbylý česnek, zamíchejte a vsypte rýži. Důkladně ji promíchejte, aby se obalila v cibuli. Vlijte většinu vývaru, přidejte celá rajčata, přiveďte k varu, přiklopte a na mírném plameni vše duste tak dlouho, aby rýže změkla (bude to trvat zhruba 45 minut). Během vaření případně přilévejte další vývar.
Na jiné pánvi opečte maso a pak krevety tak, aby bylo maso propečené a krevety zrůžověly (mražené předvařené krevety stačí předem prolít horkou vodou a v pánvi jen prohřát); ke konci přihoďte petrželku.
Promíchejte s rajskou rýží a podávejte se skrojky citronu.
NĚCO NAVÍC
Pokud se rýže podle údajů na obalu vaří déle než tři čtvrtě hodiny, vsypte k ní rajčátka později.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pozdrav z ráje: rajčata(7 receptů )
- Vůně Středomoří: 19 lehkých receptů (19 receptů )