Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajské rizoto s kuřetem & krevetami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2164 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 261 g
Tuky 31 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrnec plný skvělých chutí a vůní

Související recepty

Suroviny

krevety 300 g
středně velké
česnek 2 stroužky
drcený
z bio citronu
olivový olej 1,5 PL
cibule 150 g
najemno
rýže 250 g
vývar kuřecí 700 ml
600-750 ml
rajče 250 g
drobná různobarevná
petrželka hrst
nasekaná hladkolistá
podávání

Postup

1

Krevety oloupejte a očistěte, chcete-li, ponechte jim ocásky. Kuřecí řízky nakrájejte na proužky. V míse smíchejte krevety, kuřecí maso, polovinu česneku a kůru z citronu.

2

Půl lžíce oleje zahřejte v hlubší pánvi, vsypte cibuli a opečte ji doměkka. Přidejte zbylý česnek, zamíchejte a vsypte rýži. Důkladně ji promíchejte, aby se obalila v cibuli. Vlijte většinu vývaru, přidejte celá rajčata, přiveďte k varu, přiklopte a na mírném plameni vše duste tak dlouho, aby rýže změkla (bude to trvat zhruba 45 minut). Během vaření případně přilévejte další vývar.

3

Na jiné pánvi opečte maso a pak krevety tak, aby bylo maso propečené a krevety zrůžověly (mražené předvařené krevety stačí předem prolít horkou vodou a v pánvi jen prohřát); ke konci přihoďte petrželku.

4

Promíchejte s rajskou rýží a podávejte se skrojky citronu.

NĚCO NAVÍC
Pokud se rýže podle údajů na obalu vaří déle než tři čtvrtě hodiny, vsypte k ní rajčátka později.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín