0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3254 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 361 g
Tuky 140 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální prázdninové jídlo!

Suroviny

těstoviny 300 g
nejlépe vrtule
olivový olej 1 PL
cibule červená 1 ks
nadrobno
sušená rajčata 50 g
pokrájená
bazalka 2 hrsti
lístky
rajče 750 g
na kostičky
tuňák (konzerva) 2 ks
ve vlastní šťávě (celkem asi 200 g), okapané
citronová šťáva 60 ml
Na posypku
strouhanka 200 g
čerstvá
máslo 100 g
petrželka 2 hrsti
hladkolistá
citronová kůra 1 PL
najemno nastrouhaná z bio citronu
česnek 2 stroužky
drcené
sůl
pepř

1 Troubu rozehřejte na 200 °C. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě. Pak pořádně slijte a odložte stranou.

2 V nepřilnavé pánvi rozehřejte na vyšším plameni olej a opečte na něm doměkka cibuli; stačí asi 3 minuty. Pak snižte plamen a do pánve přidejte sušená rajčata, nakládané papriky a bazalku a minutu míchejte. Přisypte rajčata nakrájená na kostičky, směs přiveďte k varu a 10 minut ji pod pokličkou nechte na mírném ohni probublávat.

3 Pánev sejměte z ohně a její obsah promíchejte s těstovinami, tuňákem a citronovou šťávou. Směs rozprostřete do mělčí nádoby vhodné k zapékání o objemu přibližně 2,5 l.

4 Suroviny na posypku zpracujte v robotu a osolte a opepřete podle chuti. Směsí posyp te těstoviny a 10–15 minut je zapékejte, aby strouhanka zezlátla a byla křupavá.

NĚCO NAVÍC
Bílé pečivo na posypku nemusíte nutně strouhat, stačí ho najemno natrhat nebo nakrájet na malinké kostičky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč