Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3254 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 361 g
Tuky 140 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální prázdninové jídlo!

Suroviny

těstoviny 300 g
nejlépe vrtule
olivový olej 1 PL
nadrobno
sušená rajčata 50 g
pokrájená
bazalka 2 hrsti
lístky
rajče 750 g
na kostičky
tuňák (konzerva) 2 ks
ve vlastní šťávě (celkem asi 200 g), okapané
Na posypku
strouhanka 200 g
čerstvá
máslo 100 g
petrželka 2 hrsti
hladkolistá
najemno nastrouhaná z bio citronu
česnek 2 stroužky
drcené
sůl
pepř

Postup

1

Troubu rozehřejte na 200 °C. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě. Pak pořádně slijte a odložte stranou.

2

V nepřilnavé pánvi rozehřejte na vyšším plameni olej a opečte na něm doměkka cibuli; stačí asi 3 minuty. Pak snižte plamen a do pánve přidejte sušená rajčata, nakládané papriky a bazalku a minutu míchejte. Přisypte rajčata nakrájená na kostičky, směs přiveďte k varu a 10 minut ji pod pokličkou nechte na mírném ohni probublávat.

3

Pánev sejměte z ohně a její obsah promíchejte s těstovinami, tuňákem a citronovou šťávou. Směs rozprostřete do mělčí nádoby vhodné k zapékání o objemu přibližně 2,5 l.

4

Suroviny na posypku zpracujte v robotu a osolte a opepřete podle chuti. Směsí posyp te těstoviny a 10–15 minut je zapékejte, aby strouhanka zezlátla a byla křupavá.

NĚCO NAVÍC
Bílé pečivo na posypku nemusíte nutně strouhat, stačí ho najemno natrhat nebo nakrájet na malinké kostičky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...