Ideální prázdninové jídlo!
Suroviny
1 Troubu rozehřejte na 200 °C. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě. Pak pořádně slijte a odložte stranou.
2 V nepřilnavé pánvi rozehřejte na vyšším plameni olej a opečte na něm doměkka cibuli; stačí asi 3 minuty. Pak snižte plamen a do pánve přidejte sušená rajčata, nakládané papriky a bazalku a minutu míchejte. Přisypte rajčata nakrájená na kostičky, směs přiveďte k varu a 10 minut ji pod pokličkou nechte na mírném ohni probublávat.
3 Pánev sejměte z ohně a její obsah promíchejte s těstovinami, tuňákem a citronovou šťávou. Směs rozprostřete do mělčí nádoby vhodné k zapékání o objemu přibližně 2,5 l.
4 Suroviny na posypku zpracujte v robotu a osolte a opepřete podle chuti. Směsí posyp te těstoviny a 10–15 minut je zapékejte, aby strouhanka zezlátla a byla křupavá.
NĚCO NAVÍC
Bílé pečivo na posypku nemusíte nutně strouhat, stačí ho najemno natrhat nebo nakrájet na malinké kostičky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pozdrav z ráje: rajčata(7 receptů)
- Zapékané těstoviny: 21 ověřených receptů(21 receptů)
- 35x zapečené těstoviny: Nostalgie v moderním kabátu(35 receptů)