Zapečené těstoviny s tuňákem & rajčaty

Zapečené těstoviny s tuňákem & rajčaty

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3054 kcal
Bílkoviny 76 g
Cukr 361 g
Tuky 138 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální prázdninové jídlo!

Suroviny

těstoviny 300 g
suché, nejlépe vrtule
olivový olej 1 PL
cibule červená 1 ks
nadrobno
sušená rajčata 50 g
krájená
bazalka 2 hrsti
lístky
rajčata 750 g
na kostičky
2 ks
konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (celkem asi 200 g), okapané
citronová štáva 60 ml
Na posypku
strouhanka 200 g
čerstvá
máslo 100 g
petrželka 2 hrsti
hladkolistá
citronová kůra 1 PL
najemno nastrouhaná z bio citronu
česnek 2 stroužky
drcený
sůl
pepř

1 Troubu rozehřejte na 200 °C. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě. Pak pořádně slijte a odložte stranou.

2 V nepřilnavé pánvi rozehřejte na vyšším plameni olej a opečte na něm doměkka cibuli; stačí asi 3 minuty. Pak snižte plamen a do pánve přidejte sušená rajčata, nakládané papriky a bazalku a minutu míchejte. Přisypte rajčata nakrájená na kostičky, směs přiveďte k varu a 10 minut ji pod pokličkou nechte na mírném ohni probublávat.

3 Pánev sejměte z ohně a její obsah promíchejte s těstovinami, tuňákem a citronovou šťávou. Směs rozprostřete do mělčí nádoby vhodné k zapékání o objemu přibližně 2,5 l.

4 Suroviny na posypku zpracujte v robotu a osolte a opepřete podle chuti. Směsí posyp te těstoviny a 10–15 minut je zapékejte, aby strouhanka zezlátla a byla křupavá.

NĚCO NAVÍC
Bílé pečivo na posypku nemusíte nutně strouhat, stačí ho najemno natrhat nebo nakrájet na malinké kostičky.

Apetit magazín

  • Jak na to

Dokonalá dětská party – jak zapojit děti do příprav

Ať už jde o narozeninovou oslavu nebo chcete jen děti odměnit za skvělé výsledky ve škole, vyzkoušejte naše tipy, díky kterým snadno připravíte dětskou party snů. Zapojte své ratolesti do výroby domácích dobrot pro hosty, pak už se stačí...
  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...

Obchod Apetit