Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z rozpečených rajčat s kozím sýrem
Salát z rozpečených rajčat s kozím sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát z rozpečených rajčat s kozím sýrem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 479 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 32 g
Tuky 28 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky pobytu v troubě rajčata zesládnou a budou ještě zdravější.

Suroviny

rajče 600 g
různé druhy, malé i kumato
nebo kozí tvaroh
olivový olej
50 g
pšeničná zrna, předem namočená
Na ochucenou sůl
sůl mořská 1 PL
chilli sušené ½ ČL
nebo sumahu (viz Něco navíc)
fenykl 1 špetka
mletý
najemno nastrouhaná z poloviny citrony

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180 °C. Větší rajčata nakrájejte, menší ponechte v celku a dejte je v jedné vrstvě na plech vyložený papírem na pečení nebo do zapékací mísy. Zakapejte olivovým olejem a dejte na zhruba 5 až 10 minut péct.

2

Mezitím opražte osušenou pšenici na dvou lžících olivového oleje.

3

V misce smíchejte všechny suroviny na ochucenou sůl.

4

Rajčata vyjměte z trouby, nechte trochu zchladnout a podávejte je s kozím tvarohem a zrnky pšenice a posypané ochucenou solí.

NĚCO NAVÍC
Záleží čistě na vás, jestli dáte při ochucování soli přednost peprné chuti chilli nebo ovocně kyselému sumahu (škumpa koželužská), oblíbenému zvláště v blízkovýchodní kuchyni. Případně můžete obě koření zkombinovat.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč