Díky pobytu v troubě rajčata zesládnou a budou ještě zdravější.
Suroviny
Postup
Troubu rozehřejte na 180 °C. Větší rajčata nakrájejte, menší ponechte v celku a dejte je v jedné vrstvě na plech vyložený papírem na pečení nebo do zapékací mísy. Zakapejte olivovým olejem a dejte na zhruba 5 až 10 minut péct.
Mezitím opražte osušenou pšenici na dvou lžících olivového oleje.
V misce smíchejte všechny suroviny na ochucenou sůl.
Rajčata vyjměte z trouby, nechte trochu zchladnout a podávejte je s kozím tvarohem a zrnky pšenice a posypané ochucenou solí.
NĚCO NAVÍC
Záleží čistě na vás, jestli dáte při ochucování soli přednost peprné chuti chilli nebo ovocně kyselému sumahu (škumpa koželužská), oblíbenému zvláště v blízkovýchodní kuchyni. Případně můžete obě koření zkombinovat.