Salát z rozpečených rajčat s kozím sýrem

Salát z rozpečených rajčat s kozím sýrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 165 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 28 g
Tuky 1 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky pobytu v troubě rajčata zesládnou a budou ještě zdravější.

Suroviny

rajčata 600 g
různé druhy, malé i kumato
200 g
kozí tvaroh nebo čerstvý kozí sýr
olivový olej
50 g
pšeničná zrna předem namočená
Na ochucenou sůl
sůl mořská 1 PL
chilli sušené 0.5 ČL
nebo sumahu (viz Něco navíc)
fenykl špetka
mletý
citron 0.5 ks
najemno nastrouhaná

1 Troubu rozehřejte na 180 °C. Větší rajčata nakrájejte, menší ponechte v celku a dejte je v jedné vrstvě na plech vyložený papírem na pečení nebo do zapékací mísy. Zakapejte olivovým olejem a dejte na zhruba 5 až 10 minut péct.

2 Mezitím opražte osušenou pšenici na dvou lžících olivového oleje.

3 V misce smíchejte všechny suroviny na ochucenou sůl.

4 Rajčata vyjměte z trouby, nechte trochu zchladnout a podávejte je s kozím tvarohem a zrnky pšenice a posypané ochucenou solí.

NĚCO NAVÍC
Záleží čistě na vás, jestli dáte při ochucování soli přednost peprné chuti chilli nebo ovocně kyselému sumahu (škumpa koželužská, k dostání například na www.koreni.biz), oblíbenému zvláště v blízkovýchodní kuchyni. Případně můžete obě koření zkombinovat.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit