0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z rozpečených rajčat s kozím sýrem

Salát z rozpečených rajčat s kozím sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát z rozpečených rajčat s kozím sýrem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 479 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 32 g
Tuky 28 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky pobytu v troubě rajčata zesládnou a budou ještě zdravější.

Suroviny

rajče 600 g
různé druhy, malé i kumato
kozí sýr čerstvý 225 g
nebo kozí tvaroh
olivový olej
50 g
pšeničná zrna, předem namočená
Na ochucenou sůl
sůl mořská 1 PL
chilli sušené ½ ČL
nebo sumahu (viz Něco navíc)
fenykl 1 špetka
mletý
citronová kůra
najemno nastrouhaná z poloviny citrony

1 Troubu rozehřejte na 180 °C. Větší rajčata nakrájejte, menší ponechte v celku a dejte je v jedné vrstvě na plech vyložený papírem na pečení nebo do zapékací mísy. Zakapejte olivovým olejem a dejte na zhruba 5 až 10 minut péct.

2 Mezitím opražte osušenou pšenici na dvou lžících olivového oleje.

3 V misce smíchejte všechny suroviny na ochucenou sůl.

4 Rajčata vyjměte z trouby, nechte trochu zchladnout a podávejte je s kozím tvarohem a zrnky pšenice a posypané ochucenou solí.

NĚCO NAVÍC
Záleží čistě na vás, jestli dáte při ochucování soli přednost peprné chuti chilli nebo ovocně kyselému sumahu (škumpa koželužská), oblíbenému zvláště v blízkovýchodní kuchyni. Případně můžete obě koření zkombinovat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč