0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajčatovo-řepná polévka s česnekovými krutony

Rajčatovo-řepná polévka s česnekovými krutony
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rajčatovo-řepná polévka s česnekovými krutony

4.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1857 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 228 g
Tuky 65 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle chutná léto v zeleninové zahradě

Suroviny

olivový olej 3 PL
červená řepa 1 ks
na špalíčky
pastinák 1 ks
najemno
česnek 3 stroužky
podrcené
rajče 800 g
zralá/přezralá
těstoviny 75 g
polévkové těstoviny "orzo"
cuketa 1 ks
menší, na kousky
oregano snítky
čerstvé
fazole bílé 1 ks
konzervované, scezené a propláchnuté
řapíkatý celer 2
na kolečka
petrželka hrst
hladkolistá nasekaná
bageta 1 ks
ciabatta nebo jiné pečivo
parmazán 50 g
najemno nastrouhaný
sůl
pepř mletý

1 Do velkého rendlíku vlijte 2 lžíce oleje, vsypte řepu a pastinák a 5 minut za stálého míchání opékejte. Pak přidejte dvě třetiny česneku, půl minuty míchejte a vsypte nakrájená rajčata. Zalijte 1,5 l vroucí vody, osolte a přiveďte k varu, poté stáhněte plamen a nechte 10 minut nezakryté zvolna vařit. Potom přidejte těstoviny a cuketu, pár snítek oregana a vařte 5–7 minut, nebo podle návodu, aby těstoviny změkly. Ke konci varu vsypte fazole a řapíkatý celer. Před podáváním opepřete, případně dosolte a posypte hladkolistou petrželkou.

2 Zatímco se polévka vaří, rozehřejte troubu na 200 °C. Smíchejte zbývající olej a česnek a směsí potřete plátky pečiva. Naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, posypte sýrem a zapékejte 6–8 minut, aby se sýr roztekl. Krutony podávejte k polévce.

NĚCO NAVÍC
Polévku můžete doplnit vypečenou slaninou – ať už v plátcích, nebo nakrájenou na kostičky. Přidejte ji na plech ke krutonům nebo ji opečte na pánvi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit