Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčatovo-řepná polévka s česnekovými krutony
Rajčatovo-řepná polévka s česnekovými krutony
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rajčatovo-řepná polévka s česnekovými krutony

4.3/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1857 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 228 g
Tuky 65 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle chutná léto v zeleninové zahradě

Související recepty

Suroviny

olivový olej 3 PL
na špalíčky
najemno
česnek 3 stroužky
podrcené
rajče 800 g
zralá/přezralá
těstoviny 75 g
polévkové těstoviny "orzo"
menší, na kousky
oregano snítky
čerstvé
konzervované, scezené a propláchnuté
řapíkatý celer 2
na kolečka
petrželka hrst
hladkolistá nasekaná
bageta 1 ks
ciabatta nebo jiné pečivo
najemno nastrouhaný
sůl
pepř mletý

Postup

1

Do velkého rendlíku vlijte 2 lžíce oleje, vsypte řepu a pastinák a 5 minut za stálého míchání opékejte. Pak přidejte dvě třetiny česneku, půl minuty míchejte a vsypte nakrájená rajčata. Zalijte 1,5 l vroucí vody, osolte a přiveďte k varu, poté stáhněte plamen a nechte 10 minut nezakryté zvolna vařit. Potom přidejte těstoviny a cuketu, pár snítek oregana a vařte 5–7 minut, nebo podle návodu, aby těstoviny změkly. Ke konci varu vsypte fazole a řapíkatý celer. Před podáváním opepřete, případně dosolte a posypte hladkolistou petrželkou.

2

Zatímco se polévka vaří, rozehřejte troubu na 200 °C. Smíchejte zbývající olej a česnek a směsí potřete plátky pečiva. Naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, posypte sýrem a zapékejte 6–8 minut, aby se sýr roztekl. Krutony podávejte k polévce.

NĚCO NAVÍC
Polévku můžete doplnit vypečenou slaninou – ať už v plátcích, nebo nakrájenou na kostičky. Přidejte ji na plech ke krutonům nebo ji opečte na pánvi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...