Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčatovo-řepná polévka s česnekovými krutony
Rajčatovo-řepná polévka s česnekovými krutony
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rajčatovo-řepná polévka s česnekovými krutony

4.3/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1857 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 228 g
Tuky 65 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle chutná léto v zeleninové zahradě

Suroviny

olivový olej 3 PL
na špalíčky
najemno
česnek 3 stroužky
podrcené
rajče 800 g
zralá/přezralá
těstoviny 75 g
polévkové těstoviny "orzo"
menší, na kousky
oregano snítky
čerstvé
konzervované, scezené a propláchnuté
řapíkatý celer 2
na kolečka
petrželka hrst
hladkolistá nasekaná
bageta 1 ks
ciabatta nebo jiné pečivo
najemno nastrouhaný
sůl
pepř mletý

Postup

1

Do velkého rendlíku vlijte 2 lžíce oleje, vsypte řepu a pastinák a 5 minut za stálého míchání opékejte. Pak přidejte dvě třetiny česneku, půl minuty míchejte a vsypte nakrájená rajčata. Zalijte 1,5 l vroucí vody, osolte a přiveďte k varu, poté stáhněte plamen a nechte 10 minut nezakryté zvolna vařit. Potom přidejte těstoviny a cuketu, pár snítek oregana a vařte 5–7 minut, nebo podle návodu, aby těstoviny změkly. Ke konci varu vsypte fazole a řapíkatý celer. Před podáváním opepřete, případně dosolte a posypte hladkolistou petrželkou.

2

Zatímco se polévka vaří, rozehřejte troubu na 200 °C. Smíchejte zbývající olej a česnek a směsí potřete plátky pečiva. Naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, posypte sýrem a zapékejte 6–8 minut, aby se sýr roztekl. Krutony podávejte k polévce.

NĚCO NAVÍC
Polévku můžete doplnit vypečenou slaninou – ať už v plátcích, nebo nakrájenou na kostičky. Přidejte ji na plech ke krutonům nebo ji opečte na pánvi.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín