Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Celé Česko peče v nejlepší formě!

AD
creme brulee
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Sbírejte body za nákupy v PENNY a získejte slevu na nádobí francouzské značky Fontignac. S novou věrnostní akcí v Penny můžete získat kolekci 8 druhů značkového nádobí a příslušenství Fontignac do každé domácnosti. Nechte se inspirovat našimi recepty a vyzkoušejte, jak je pečení a vaření s PENNY a se značkovým nádobím Fontignac snadné!

Nakupujte od 31. 3. do 27. 7. 2016 v jednotlivých prodejnách Penny Market a za každých 200 Kč nákupu získejte 1 bod. Body vylepujte do políček ve sběratelské kartě a po vylepení příslušných polí a předložení karty u pokladny vám bude poskytnuta sleva.

Skořicové Crème brûlée s medem

K pečení jsme použili 2-dílnou sadu zapékacích misek Fontignac.

  • Hotovo za 55 minut
  • Příprava: 10 minut
  • Pečení: 40–45 minut

Ingredience (na 2 porce):

  • 175 ml 30% smetany
  • 1 vanilkový lusk
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 2 žloutky
  • 3 lžíce medu
  • lžíce cukru k dokončení
  • drobné ovoce k podávání

Postup přípravy:

  1. Troubu rozehřejte na 150 °C a dejte vařit vodu do rychlovarné konvice. Vanilkový lusk rozřízněte v půli a nožem z něj vyberte semínka, která společně s luskem vhodíte do smetany. Smetanu s vanilkovým luskem a skořicí dejte na střední oheň, přiveďte téměř k bodu varu a stáhněte z plotny.            
  2. Žloutky lehce vyšlehejte a dochuťte medem. Následně ke žloutkům za stálého míchání pomalu přilijte všechnu smetanu a vanilkový lusk vyjměte.          
  3. Krém nalijte do zapékacích misek, které vložte do pekáčku. Pekáč zaplňte vařící vodou do ⅔ výšky zapékacích misek a dejte péct na 40–45 minut, dokud nebude krém ztuhlý.         
  4. Upečený krém nechte vychladnout nejdříve na kuchyňské lince a následně v lednici.           
  5. Před servírováním zasypte krystalovým cukrem a pomocí flambovací pistole z něj vytvořte karamel.                      
  6. Podávejte s drobným ovocem.

Tento a další báječné recepty naleznete na www.penny-fontignac.cz.

logo penny market

logo fontignac

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...