Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí salát s rukolou, jablkem a dresinkem z hrubozrnné hořčice

Kuřecí salát s rukolou, jablkem a dresinkem z hrubozrnné hořčice
sdílet:
Lehký a osvěžující salát, který díky přidanému kuřecímu masu vydá za zdravý oběd nebo večeři.
Loading Video...

Ingredience:

Dresink

  • šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 hrst petrželky
 

Příprava jídla:

1 Jablka zbavte jádřince a nakrájejte na menší kousky. Zakápněte je citronem, aby v salátu nehnědla. Z kuřecího masa Hamé odeberte ztuhlou šťávu a pak maso rozdělte po vláknech. Hořčici, olej a citronovou šťávu prošlehejte na dresink. Přidejte trochu čerstvě mletého pepře pro aroma a nakonec zamíchejte i nasekanou petrželku. Všechno smíchejte v salátové míse s opranou rukolou a zalijte dresinkem.

 

TIP

Připravte si k salátu domácí česnekové pečivo – prošlehejte utřený česnek s olivovým olejem a citronovou šťávou, potřete jím rozpůlenou bagetu a dejte na chvilku zapéct do trouby nebo na gril.

 

Více inspirace hledejte na www.receptyschuti.cz.

 

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...