Hrachová kaše, čočka na kyselo nebo fazolová polévka jsou nestárnoucí klasiky české luštěninové kuchyně. Dnes bývají luštěniny trochu opomíjené, přitom pokrmy z nich mohou chutnat přímo nebesky. Pojďte s námi dát možnost znovu zazářit...
Luštěniny jsou chutné a nabité živinami, které naše tělo potřebuje. Jedním z důvodů, proč bývají opomíjeny, může být, že luštěniny nadýmají. Obzvlášť, když se nepřipraví správně. Lze tomu však předejít. Proč vlastně luštěniny nadýmají a jak...
Přestože nemá špenát ze školní jídelny nejlepší pověst, podle receptu michelinského šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka jej uděláte tak, že se hovězí na česneku se špenátem stane vaším nejoblíbenějším pokrmem!
...
Jaro je časem bylinek, květů a výhonků. Právě ony v sobě mají spoustu zdraví prospěšných látek, voní a skvěle chutnají. Jednou z variant, jak jich využít, je příprava domácích sirupů. Pít je pak můžete pít po celý rok. Při jejich výrobě se...
Tradiční španělská kuchyně je plná lahodných pokrmů a mezi nejoblíbenější moučníky jednoznačně patří ‚tarta de la abuela‘, tedy ‚babiččin koláč‘. Tento krémový nepečený dezert je efektní souhrou jemného vanilkového krému, máslových sušenek...
Je pravda, že se v obchodech se prodávají vejce stará i tři týdny? To je jeden z dotazů, který nám poslala naše čtenářka do rubriky Otázky a odpovědi. A my samozřejmě máme odpověď.
...
Upečte si hovězí pečeni. S lahodnou omáčkou a domácím knedlíkem to bude dokonalý sváteční oběd. Pomalu dušené hovězí vyžaduje sice více času, ovšem věřte, že je to velice výhodná investice a výsledek stojí za to. Hovězí pečeně na je...
Chřest se často podává jako příloha k masu nebo rybám. Můžete ho použít i do salátů, rizota nebo do těstovin. Chřest lze skvěle použít jako hlavní součást vegetariánských jídel. Báječně chutná blanšírovaný jako předkrm s holandskou omáčkou....