Lžíce v ní skoro stojí…
Suroviny
čočka
500
g
rajče
400
g
lze použít také konzervovaná
mrkev
1
ks
na kolečka
česnek
2
stroužky
cibule
2
ks
bobkový list
2
ks
olivový olej
4
PL
sůl
pepř
ocet
na dochucení, lze vynechat
olivy černé
50
g
papričky plněné sýrem (lze vynechat)
Postup
1
Propláchnutou, případně předem namočenou čočku dáme do hrnce a zalijeme tak, aby voda sahala asi centimetr nad ni.
2
Přidáme všechny ostatní suroviny a vaříme na mírném ohni, dokud čočka úplně nezměkne (asi hodinu).
Podáváme horké nebo při pokojové teplotě, s tmavým chlebem, olivami, případně pikantní zeleninou jen tak ‚k zakousnutí‘.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jak si pojistit blahobyt v dalším roce aneb 21 receptů na tradiční novoroční čočku!(21 receptů )
- Přesnídávkové polévky, které můžete zařadit do nízkotučného jídelníčku(13 receptů )
- Čočková polévka na 20 způsobů z celého světa: Připravte si jídlo, které nasytí celou rodinu a vyjde na pár korun(21 receptů )
Komentáře