Salát má výraznou chuť díky ančovičkám, které se v oleji doslova rozplynou.
1. Fazolky vsypte do hrnce s vroucí osolenou vodou a tři minuty vařte. Sceďte, podle chuti osolte a opepřete a promíchejte se dvěma lžícemi oleje.
2. Připravte zálivku: ančovičky a kapary nasekejte, dejte do salátové mísy a promíchejte s citronovou šťávou a zbývajícími dvěma lžícemi oleje. Olivy vypeckujte a lístky bazalky natrhejte na drobné kousky. Do mísy se zálivkou přidejte fazolky a posypte olivami i bazalkou. Podávejte s citronem k zakápnutí.
Tip na přepravu
Blanšírované fazolky propláchněte studenou vodou a dejte je do plastové krabice. Zálivku a olivy s bazalkou nejlépe převezete v zavařovací sklenici s víčkem. Salát smíchejte až na místě.
2. Připravte zálivku: ančovičky a kapary nasekejte, dejte do salátové mísy a promíchejte s citronovou šťávou a zbývajícími dvěma lžícemi oleje. Olivy vypeckujte a lístky bazalky natrhejte na drobné kousky. Do mísy se zálivkou přidejte fazolky a posypte olivami i bazalkou. Podávejte s citronem k zakápnutí.
Tip na přepravu
Blanšírované fazolky propláchněte studenou vodou a dejte je do plastové krabice. Zálivku a olivy s bazalkou nejlépe převezete v zavařovací sklenici s víčkem. Salát smíchejte až na místě.
Komentáře
Anonym
10.09.2007 21:01
Apetit 7/06