Salát má výraznou chuť díky ančovičkám, které se v oleji doslova rozplynou.
Suroviny
fazolky zelené
500
g
čerstvé
sůl
pepř
olivový olej
4
PL
extra panenský
10
ks
filátka z ančoviček konzerované, opláchnuté, osušené
kapary
25
g
citron
1
ks
šťáva
olivy černé
100
g
bazalka
hrst
malá hrst, čerstvá
k podávání
Postup
1
Fazolky vsypte do hrnce s vroucí osolenou vodou a tři minuty vařte. Sceďte, podle chuti osolte a opepřete a promíchejte se dvěma lžícemi oleje.
2
Připravte zálivku: ančovičky a kapary nasekejte, dejte do salátové mísy a promíchejte s citronovou šťávou a zbývajícími dvěma lžícemi oleje. Olivy vypeckujte a lístky bazalky natrhejte na drobné kousky. Do mísy se zálivkou přidejte fazolky a posypte olivami i bazalkou. Podávejte s citronem k zakápnutí.
Tip na přepravu
Blanšírované fazolky propláchněte studenou vodou a dejte je do plastové krabice. Zálivku a olivy s bazalkou nejlépe převezete v zavařovací sklenici s víčkem. Salát smíchejte až na místě.
Tip na přepravu
Blanšírované fazolky propláchněte studenou vodou a dejte je do plastové krabice. Zálivku a olivy s bazalkou nejlépe převezete v zavařovací sklenici s víčkem. Salát smíchejte až na místě.
Komentáře