0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z fazolek, oliv & ančoviček

Salát z fazolek, oliv & ančoviček

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 926 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 38 g
Tuky 69 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát má výraznou chuť díky ančovičkám, které se v oleji doslova rozplynou.

Suroviny

fazolky zelené 500 g
čerstvé
sůl
pepř
olivový olej 4 PL
extra panenský
10 ks
filátka z ančoviček konzerované, opláchnuté, osušené
kapary 25 g
citron 1 ks
šťáva
olivy černé 100 g
bazalka hrst
malá hrst, čerstvá
citron
k podávání
1.  Fazolky vsypte do hrnce s vroucí osolenou vodou a tři minuty vařte. Sceďte, podle chuti osolte a opepřete a promíchejte se dvěma lžícemi oleje.

2.  Připravte zálivku: ančovičky a kapary nasekejte, dejte do salátové mísy a promíchejte s citronovou šťávou a zbývajícími dvěma lžícemi oleje. Olivy vypeckujte a lístky bazalky natrhejte na drobné kousky. Do mísy se zálivkou přidejte fazolky a posypte olivami i bazalkou. Podávejte s citronem k zakápnutí.

Tip na přepravu
Blanšírované fazolky propláchněte studenou vodou a dejte je do plastové krabice. Zálivku a olivy s bazalkou nejlépe převezete v zavařovací sklenici s víčkem. Salát smíchejte až na místě.

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit