Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak zachovat jídlo teplé

servírování
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Udržet jídlo teplé, zatímco připravujete další, může být pěkný oříšek.

Seznamte se s několika řešeními:

  • Alobal je ideální na maso, kuře nebo jiné pečené potraviny.
  • Utěrka nebo ručník, případně i vysloužilý, vypraný bavlněný svetřík… Zespodu jimi obalte pokličku, a teplo nemá šanci uniknout. Postarají se také o zachycení páry stoupající z vařených těstovin, rýže nebo zeleniny.
  • Omáčník naplňte horkou vodou a nechte chvíli stát, osušte a použijte na teplou omáčku.
  • Talíře ohřívejte zhruba pět minut v troubě při 100 °C.
  • Horké hrnce držte hezky od stolu podložkami, prkénky či prostíráním.

Pomůže vám také, když talíře nebo misky před podáváním jednoduše a ekologicky šetrně nahřejete. Využijte k tomu zbytkové teplo z vaření. Máte-li rozehřáté elektrické plotýnky po vaření, položte talíře na ně a ony se prohřejí. Pokud jste jídlo pekli v troubě, stačí nádobí vložit po pečení do vypnuté trouby, prohřeje se zbylým teplem, které byste jinak k ničemu nevyužili. Další možností je talíře položit na hrnec, ve kterém máte uvařené jídlo (jako pokličku). V zimě můžete nahřívat talíře také na akumulačních kamnech i na některých radiátorech.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Comments

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč