Čokoládu milujeme, ale i ona umí při vaření potrápit.
Pokud čokoládu při rozpouštění přehřejete, srazí se a bude vypadat mastně a hrudkovitě. Napravit to můžete tím, že do ní budete pomalu po lžících přilévat horkou vodu a důkladně přitom míchat.
Ačkoliv by se mohlo zdát, že poleva už je jen drobný nedůležitý dodatek k moučníku, na kterém úplně nezáleží, opak je pravdou. Poleva dělá vzhled moučníku a co si budeme povídat, jíme nejprve očima. Díky polevě získá moučník také další...
Dvacet let od založení Apetitu, to zní skoro neuvěřitelně. Obzvlášť vezmu-li v potaz, že jsem byla mezi jedněmi z prvních fanoušků. To nám ten čas letí!
...
Příběh této jehněčí farmy začal jako mnohé jiné: útěkem z města na venkov. Vystudovaný politolog Petr Musil si nejdříve pořídil čtyři ovečky a ze záliby se nakonec stalo živobytí. Dnes se po ekologickém...
Japonský cheesecake vzal sociální sítě útokem už před nějakým časem a zdá se, že jeho vítězné tažení zdaleka není u konce. Není se čemu divit, k jeho přípravě potřebujete jen hrstku surovin, je efektní a především nesmírně lahodný. Jak ho...
Mrkvance pocházejí z Polné, kde se hojně pečou v období mrkvové sklizně. Ochutnat je můžete na mnoha akcích napříč Vysočinou, kde platí za tradiční pochoutku. Víte, kde je ochutnat nebo si tyto nevšední šťavnaté a nadýchané bochánky...
Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...
Toužíte po vodě bez pachuti chloru a s vědomím, že jste pro její přirozenost učinili maximum? Řešením je vodu filtrovat. K tomu skvěle slouží filtrovací karafy a konvice. Napustíte do nich vodu a cestou dovnitř nebo ven – záleží, jakou...