0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Letní ovoce v čokoládě

jahody s cokoladou
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Letní ovoce v čokoládě

4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1740 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 89 g
Tuky 141 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchostí k úspěchu: prohřát a zamíchat. Uplatníte jakékoli drobné či nadrobno nakrájené ovoce i různé druhy čokolády.

Suroviny

smetana ke šlehání 300 ml
tmavá čokoláda 100 g
na kousky
ovoce 550 g
letní směs ( jahody, maliny, třešně, borůvky) bez pecek, rozpůlené
moučkový cukr 1 PL

Postup

1

V malém hrnci ohřívejte smetanu. Jakmile se bude téměř vařit, odstavte ji, přidejte kousky čokolády a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.

2

Do hrnce přisypte většinu ovoce i moučkový cukr a jemně promíchejte. Rozdělte do hrnků nebo sklenic, ozdobte zbylým ovocem a uložte do lednice až do doby podávání. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Anonym

Nemohl by někdo poradit, jak to udelat , aby to bylo hustsi ? Docela mi to v tomto tekutejsim stavu "vadi" i kdyz chut a kombinace je fantasticka...

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit