Geniální způsob, jak využít třeba zbylou bábovku nebo piškotové pečivo. Samozřejmě nemusí být z tmavého těsta, i když to zintenzivní chuť – podobně jako trocha aromatického likéru.
Suroviny
sušenky
400
g
lze nahradit kakaovým pečivem
smetana ke šlehání
150
ml
ušlehaná do tuha, ve finále přidat lžic likéru / sirupu
likér (aromatický)
200
ml
lze nahradit sirupem v případě dětské verze
mascarpone
250
g
lze nahradit jemným tvarohem nebo lučinou
čokoláda
150
g
Postup
1
Pečivo rozdrobte do mísy. Na vodní lázni (nebo v mikrovlnné troubě) rozpusťte čokoládu a nechte ji trochu vychladnout.
2
Šlehačku s likérem spojte s tvarohem a jemně do ní vetřete mírně vychladlou čokoládu.
3
Polovinu drobečků rozdělte na dno servírovacích sklenic. Pokapejte likérem a na něj lžící navršte polovinu čokoládovo-šlehačkového krému. Vrstvy zopakujte.
Komentáře