0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4529 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 335 g
Tuky 279 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniální způsob, jak využít třeba zbylou bábovku nebo piškotové pečivo. Samozřejmě nemusí být z tmavého těsta, i když to zintenzivní chuť – podobně jako trocha aromatického likéru.

Suroviny

sušenky 400 g
lze nahradit kakaovým pečivem
ušlehaná do tuha, ve finále přidat lžic likéru / sirupu
likér (aromatický) 200 ml
lze nahradit sirupem v případě dětské verze
lze nahradit jemným tvarohem nebo lučinou

Postup

1

Pečivo rozdrobte do mísy. Na vodní lázni (nebo v mikrovlnné troubě) rozpusťte čokoládu a nechte ji trochu vychladnout.

2

Šlehačku s likérem spojte s tvarohem a jemně do ní vetřete mírně vychladlou čokoládu.

3

Polovinu drobečků rozdělte na dno servírovacích sklenic. Pokapejte likérem a na něj lžící navršte polovinu čokoládovo-šlehačkového krému. Vrstvy zopakujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Anonym

3 1/2

Anonym

Recept se nachází v č.8/04, str.43

Apetit magazín

Škola vaření: Jak grilovat kuře – díl 1.
  • Zajímavosti

Škola vaření: Jak grilovat kuře – díl 1.

Pokud se nechcete spokojit s grilováním klobásek a hotových směsí ze supermarketu, máme pro vás rady, jak připravit doma skvělé grilované maso, od naporcování, přes marinování a grilování až po závěrečné doladění domácím dipem či omáčkou....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč