Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4529 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 335 g
Tuky 279 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniální způsob, jak využít třeba zbylou bábovku nebo piškotové pečivo. Samozřejmě nemusí být z tmavého těsta, i když to zintenzivní chuť – podobně jako trocha aromatického likéru.

Suroviny

sušenky 400 g
lze nahradit kakaovým pečivem
ušlehaná do tuha, ve finále přidat lžic likéru / sirupu
likér (aromatický) 200 ml
lze nahradit sirupem v případě dětské verze
lze nahradit jemným tvarohem nebo lučinou

Postup

1

Pečivo rozdrobte do mísy. Na vodní lázni (nebo v mikrovlnné troubě) rozpusťte čokoládu a nechte ji trochu vychladnout.

2

Šlehačku s likérem spojte s tvarohem a jemně do ní vetřete mírně vychladlou čokoládu.

3

Polovinu drobečků rozdělte na dno servírovacích sklenic. Pokapejte likérem a na něj lžící navršte polovinu čokoládovo-šlehačkového krému. Vrstvy zopakujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

30.08.2007 08:21
Recept se nachází v č.8/04, str.43
02.03.2007 19:41
3 1/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...