0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 důvodů, proč začít den snídaní

5 důvodů, proč začít den snídaní
sdílet:
Našli jsme pro vás pět důvodů, které vás přesvědčí, že zapomínat na snídani se nevyplácí.

Snídáte pravidelně? Spousta lidí má ráno tak málo času, že první jídlo dne odsouvají na později. Někteří se jen necítí natolik hladoví, aby měli na jídlo chuť. Studie však ukázaly, že ti, kdo nezačínají svůj den snídaní, svému tělu spíše škodí, než prospívají. Následující důvody vás přesvědčí, že se vyplatí ráno si čas na snídani udělat. Budete vitálnější.
 

1. Lidé, kteří snídají, jsou zdravější.

Někteří lidé si myslí, že když si nedají snídani, ušetří kalorie, které si pak mohou dopřát kdykoli během dne, až dostanou hlad. Tato domněnka je však mylná. Vyvážená snídaně reguluje hladinu cukru v krvi a udržuje tělo v dobré kondici po celý den.

 

2. Snídaně pomáhá s úpravou váhy.

Chcete-li zhubnout nebo si udržet váhu, určitě na snídani nezapomínejte. Malé výživné jídlo po ránu pomáhá omezit ataky hladu během dne. Díky tomu se vyvarujete pokrmů z fastfoodů a dalších stravovacích berliček.

 

3. Snídaně vám dodá energii.

Pokud přeskočíte první a základní jídlo dne, tělo musí brát energii ze zásob. Vyčerpání a únavě v dopoledních hodinách můžete předejít správnými stravovacími návyky.

 

4. Ti, kdo snídají, jsou bystřejší.

Pokud chcete být během dne stále pozorní a ve střehu, nezapomínejte na snídani. Některé druhy potravin podporují mozkovou aktivitu a pomohou vám snáz plnit vaše každodenní povinnosti. Dejte si ráno třeba ovesné vločky s vlašskými ořechy, mandlemi a kousky hořké čokolády.

 

5. Snídaně obsahuje důležité vitaminy a živiny.

Bez ranního jídla vám bude chybět část denního přídělu živin a dalších tělu prospěšných látek. Raději na něj proto nezapomínejte a dejte si třeba banánové smoothie s jogurtem s živými kulturami, které jsou skvělé pro vaše zažívání.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit