Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Anglická snídaně z jedné pánve
Anglická snídaně z jedné pánve
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Anglická snídaně z jedné pánve

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5065 kcal
Bílkoviny 211 g
Sacharidy 37 g
Tuky 444 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Typické položky anglické snídaně se sešly na jedné pánvi! Ve vegetariánské verzi nahraďte masové klobásky zeleninovými nebo tofu a vynechte slaninu.

Suroviny

vepřová, kvalitní (chipolata)
vejce 6 ks
sůl
pepř
rajčata cherry 8 ks
rozpůlená
čedar 1 hrst
strouhaný
pažitka 1 PL
nasekaná

Postup

1

Rozpalte gril v troubě. Na rozehřáté pánvi, která může pod gril, tři minuty opékejte pokrájené klobásky. Přihoďte slaninu a za občasného obracení smažte dokřupava, asi pět minut. Vsypte houby a smažte ještě tři až pět minut. Slijte přebytečný tuk a přísady urovnejte, aby byly stejnoměrně rozdělené.

2

Vajíčka osolte a opepřete, vlijte na pánev a opatrně rozhrňte, aby bylo dno stejnoměrně pokryté. Směs lehce promíchejte vidličkou a na středním plameni smažte, až vejce začnou tuhnout. Posypte rajčaty, sýrem a pažitkou.

3

Celou pánev přesuňte pod gril. Zapékejte tak dvě minuty, aby povrch zpevnil. Podávejte nakrájené na řezy, s vaší oblíbenou studenou omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

20.02.2008 08:10
Recept se nachází v č.4/07, str.54

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...