Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Anglická snídaně z jedné pánve

Anglická snídaně z jedné pánve

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4986 kcal
Bílkoviny 206 g
Sacharidy 37 g
Tuky 438 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Typické položky anglické snídaně se sešly na jedné pánvi! Ve vegetariánské verzi nahraďte masové klobásky zeleninovými nebo tofu a vynechte slaninu.

Suroviny

klobása 4 ks
vepřová, kvalitní (chipolata)
anglická slanina 4 plátky
žampiony 140 g
vejce 6 ks
sůl
pepř
rajčata cherry 8 ks
rozpůlených
čedar hrst
strouhaný
pažitka 1 PL
nasekaná

1 Rozpalte gril v troubě. Na rozehřáté pánvi, která může pod gril, tři minuty opékejte pokrájené klobásky. Přihoďte slaninu a za občasného obracení smažte dokřupava, asi pět minut. Vsypte houby a smažte ještě tři až pět minut. Slijte přebytečný tuk a přísady urovnejte, aby byly stejnoměrně rozdělené.

2 Vajíčka osolte a opepřete, vlijte na pánev a opatrně rozhrňte, aby bylo dno stejnoměrně pokryté. Směs lehce promíchejte vidličkou a na středním plameni smažte, až vejce začnou tuhnout. Posypte rajčaty, sýrem a pažitkou.

3 Celou pánev přesuňte pod gril. Zapékejte tak dvě minuty, aby povrch zpevnil. Podávejte nakrájené na řezy, s vaší oblíbenou studenou omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.4/07, str.54

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit