Tohle je hodně vtipné jídlo. Křupavé pečivo (vůbec pro ně nemusíte ráno letět do pekárny, stačí opéci to zbylé z předchozích dnů), vrstvené se sýrem a uzeninou, zalité vejci, posázené rajčaty a zapečené v troubě či oblíbené remosce – to nemá chybu!
Postup
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Dno pekáče nebo remosky vyložte opečenými plátky pečiva. Případné mezery vyplňte drobnějšími kousky pečiva, aby vznikla co nejsouvislejší vrstva. Tu pak poklaďte plátky uzeniny.
Vejce ušlehejte se solí, mlékem, pepřem a hořčicí a směsí přelijte pečivo. Posypte strouhaným sýrem nebo poklaďte plátky sýra. Máte-li menší zapékací nádobu, klidně vrstvy zopakujte. Na povrch naklaďte plátky rajčat a zapékejte v troubě nebo remosce asi dvacet minut, dokud vajíčka nezpevní.
Komentáře