Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Snídaňová šalvějová grilovací klobása Tomáše Babince
Snídaňová šalvějová grilovací klobása Tomáše Babince
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Snídaňová šalvějová grilovací klobása Tomáše Babince

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Pro zkušené Na cca 1 kg klobásek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2703 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 2 g
Tuky 225 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé klobásky nejen k snídani! Můžete je třeba i zapéct (zkuste v Anglii populární ‚žábu v díře‘) nebo si ji dát s pečenou zeleninou.

Suroviny

bůček 300 g
bez kůže
pepř bílý 1,5 g
mletý
šalvěj 1 g
sušená
zázvor (mletý) g
paprika mletá pálivá g
mletá
sůl mořská 13 g
skopová střívka očištěná a připravená k plnění 

Postup

1

Maso nakrájejte na kousky a namelte nahrubo. Koření promíchejte ve 100ml ledové vody spolu se solí a tuto směs postupně vpracujte do mletého masa. Směs upěchujte do mísy a nechte přes noc odležet v lednici.

2

Druhý den maso znovu umelte, tentokrát na hrubost 6mm a dejte po umletí znovu na 2 hodiny vychladit do lednice,

3

Připravenou hmotu naplňte do skopových střívek a tvořte zmáčknutím klobásky o délce zhruba 15 cm.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...