0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Snídaňová šalvějová grilovací klobása Tomáše Babince

Snídaňová šalvějová grilovací klobása Tomáše Babince
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Snídaňová šalvějová grilovací klobása Tomáše Babince

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Pro zkušené Na cca 1 kg klobásek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2703 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 2 g
Tuky 225 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé klobásky nejen k snídani! Můžete je třeba i zapéct (zkuste v Anglii populární ‚žábu v díře‘) nebo si ji dát s pečenou zeleninou.

Suroviny

vepřová plec 700 g
bůček 300 g
bez kůže
pepř bílý 1,5 g
mletý
šalvěj 1 g
sušená
zázvor (mletý) g
muškátový oříšek ½ g
mletý
paprika mletá pálivá g
mletá
sůl mořská 13 g
skopová střívka očištěná a připravená k plnění 

1 Maso nakrájejte na kousky a namelte nahrubo. Koření promíchejte ve 100ml ledové vody spolu se solí a tuto směs postupně vpracujte do mletého masa. Směs upěchujte do mísy a nechte přes noc odležet v lednici. 

2 Druhý den maso znovu umelte, tentokrát na hrubost 6mm a dejte po umletí znovu na 2 hodiny vychladit do lednice,

3 Připravenou hmotu naplňte do skopových střívek a tvořte zmáčknutím klobásky o délce zhruba 15 cm. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč