Skvělé klobásky nejen k snídani! Můžete je třeba i zapéct (zkuste v Anglii populární ‚žábu v díře‘) nebo si ji dát s pečenou zeleninou.
Suroviny
vepřová plec
700
g
bůček
300
g
bez kůže
pepř bílý
1,5
g
mletý
šalvěj
1
g
sušená
zázvor (mletý)
⅓
g
muškátový oříšek
½
g
mletý
paprika mletá pálivá
⅔
g
mletá
sůl mořská
13
g
skopová střívka očištěná a připravená k plnění
Postup
1
Maso nakrájejte na kousky a namelte nahrubo. Koření promíchejte ve 100ml ledové vody spolu se solí a tuto směs postupně vpracujte do mletého masa. Směs upěchujte do mísy a nechte přes noc odležet v lednici.
2
Druhý den maso znovu umelte, tentokrát na hrubost 6mm a dejte po umletí znovu na 2 hodiny vychladit do lednice,
3
Připravenou hmotu naplňte do skopových střívek a tvořte zmáčknutím klobásky o délce zhruba 15 cm.