Snídaňová šalvějová grilovací klobása Tomáše Babince

Snídaňová šalvějová grilovací klobása Tomáše Babince

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro zkušené Na cca 1 kg klobásek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2700 kcal
Bílkoviny 158 g
Cukr 2 g
Tuky 225 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé klobásky nejen k snídani! Můžete je třeba i zapéct (zkuste v Anglii populární ‚žábu v díře‘) nebo si ji dát s pečenou zeleninou.

Suroviny

vepřová plec 700 g
bůček 300 g
pepř bílý 1.5 g
mletý
šalvěj 1 g
sušená
zázvor (čerstvý) 0.3 g
mletý
muškátový oříšek 0.5 g
mletý
0.7 g
pálivá paprika mletá
sůl mořská 13 g
skopová střívka očištěná a připravená k plnění 

1 Maso nakrájejte na kousky a namelte nahrubo. Koření promíchejte ve 100ml ledové vody spolu se solí a tuto směs postupně vpracujte do mletého masa. Směs upěchujte do mísy a nechte přes noc odležet v lednici. 

2 Druhý den maso znovu umelte, tentokrát na hrubost 6mm a dejte po umletí znovu na 2 hodiny vychladit do lednice,

3 Připravenou hmotu naplňte do skopových střívek a tvořte zmáčknutím klobásky o délce zhruba 15 cm. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit