0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brno má staronovou restauraci. U Kastelána se mění na Pavillon

Krémová polévka
ZDROJ: Julia Kicova/unsplash.com
sdílet:
V prostorách čerstvě opravené Zemanovy kavárny nyní najdete restauraci U Kastelána přejmenovanou na Pavillon. Nabídne francouzskou a českou kuchyni.

Jedna z nejoceňovanějších brněnských restaurací U Kastelána se přestěhovala do nových prostor a změnila název. Od středy 8. srpna ji labužníci najdou v budově bývalé Zemanovy kavárny v parku Koliště. Podnik současně změnil název na Pavillon, čímž odkazuje k původnímu záměru Bohuslava Fuchse, architekta funkcionalistické budovy Zemanovy kavárny.

Co se však v restauraci U Kastelána, nyní Pavillon, nemění, je osoba šéfkuchaře. Pod vedením Michala Götha se bude i nyní podnik zaměřovat na kuchyni francouzskou a pak také českou – v moderní podobě s jistou dávkou lehkosti. Součástí podniku bude také koktejlový bar Runway, pro které je vyhrazeno celé první podzemní patro funkcionalistické budovy.

Související články

Co dělat, když vám v restauraci nechutná
  • Tipy a triky

Co dělat, když vám v restauraci nechutná

Stalo se vám, že maso bylo well done místo medium? Těstoviny byly přesolené, v salátu písek a přílohu zdobil vlas? Nebo vám prostě nechutnalo? Jako host máte právo jídlo reklamovat, a dokonce ho i vrátit. Poradíme vám, jak na to....
Jak ochutnávat víno v restauraci
  • Tipy a triky

Jak ochutnávat víno v restauraci

Objednávka a úvodní degustace vína nemusí patřit ke kontroverzním okamžikům večeře. Poradíme vám, jak vše zvládnout sebevědomě a s noblesou.   ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit