Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brno má staronovou restauraci. U Kastelána se mění na Pavillon

Krémová polévka
ZDROJ: Julia Kicova/unsplash.com
sdílet:
V prostorách čerstvě opravené Zemanovy kavárny nyní najdete restauraci U Kastelána přejmenovanou na Pavillon. Nabídne francouzskou a českou kuchyni.

Jedna z nejoceňovanějších brněnských restaurací U Kastelána se přestěhovala do nových prostor a změnila název. Od středy 8. srpna ji labužníci najdou v budově bývalé Zemanovy kavárny v parku Koliště. Podnik současně změnil název na Pavillon, čímž odkazuje k původnímu záměru Bohuslava Fuchse, architekta funkcionalistické budovy Zemanovy kavárny.

Co se však v restauraci U Kastelána, nyní Pavillon, nemění, je osoba šéfkuchaře. Pod vedením Michala Götha se bude i nyní podnik zaměřovat na kuchyni francouzskou a pak také českou – v moderní podobě s jistou dávkou lehkosti. Součástí podniku bude také koktejlový bar Runway, pro které je vyhrazeno celé první podzemní patro funkcionalistické budovy.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...